5 українських пабліків у Facebook, де можна посміятися

0
2
5 українських пабліків у Facebook, де можна посміятися
За час існування соцмережі "Вконтакті" вона, буквально, обросла різними пабліками із мемами та жартами.

Багато юзерів заходили туди лише для того, щоб посміятись та бути в курсі останніх мемів. Після закриття соцмережі багато українців почали шукати аналогічні у Facebook.

І тут вони зіштовхнулись з проблемою, адже гумористичних пабліків у Facebook в рази менше, аніж у VK.

Однак Еспресо.TV підготував пабліки у Facebook, де можна посміятись.

Гусь

Аудиторія: 84 тисячі підписників


Без перебільшення - найвідоміший персонаж у просторі Facebook. Гусь - це інтернет-комікс, який за допомогою суржику та іронічних фраз розповідає про життя.

"Хазяйка Гуся" - випускниця Української Академії Друкарства, художник-ілюстратор Надія Кушнір. Вона часто ділиться подіями, які відбуваються в її житті, через комікси із Гусем.

Останній рік Гусь впевнено виходить на офлайн-простір. З’явились листівки із Гусем, чашки та навіть можна замовити банківську картку із зображенням Гуся.


Файні меми про українську літературу (ФМУПЛ)

Аудиторія: 6 тисяч підписників


Один із найвідоміших пабліків із "літературним" гумором. Група за кілька місяців стала дуже популярною серед україномовних користувачів "Вконтакте" і за короткий час на паблік підписали більше 100 тисяч людей.

Згодом, паблік також заснували і у Facebook. Авторами більшості жартів на сторінці є двоє студентів. Наповнювати гурт свіжим гумором також допомагають "мемороби".

"Меми створюємо переважно ми самі, також нам допомагає наша невеличка команда меморобів, яка є міксом із студентів та школярів з різних куточків країни", - розповідають автори.

Команда ФМУПЛ розповідає, що з літературою їх пов'язують одинадцять років шкільної освіти та особиста зацікавленість. А паблік створили для "розвитку самобутньої української мем-культури, якої раніше у нас не було"

Автори, окрім Facebook, також ведуть профіль у Twitter та нещодавно створили канал в Telegram.


Баба і кіт

Аудиторія: 227 тисяч підписників


Один з найстаріших та найпопулярніших пабліків українського Facebook, який виник в далекому 2012 році.

Історія групи почалась із популярного тоді мему про Бабу, яка перепише хату на кота. Білборд із зображенням бабусі з’явився у місті Дніпродзержинську 12 серпня 2012 року. На ньому були зображені бабуся і кіт, а напис стверджував: "Взнала, що внук голосував за регіони – переписала хату на кота".

За наказом влади вивіску спочатку замалювали, а потім і зовсім знищили. Але фото миттю розлетілось в інтернеті.

Автори спільноти вже давно зробили також сторінки у Twitter та канал в Telegram.

Сьогодні "Баба і кіт" – це смішні відео, дотепні коментарі про українську політику і серйозні пости про війну на сході України.


Шляхта не працює

Аудиторія: 74 тисяч підписників


Паблік створила компанія друзів-фрілансерів, які жартома називали себе “шляхтою, яка не працює” через своєрідний спосіб життя.

Спочатку зародилась ідея, потім назва, а потім поступово команда почала наповнювати спільноту жартами.

"Ми намагаємося наповнювати сторінку гумором тонким, іронічним, дуже часто галицьким, але від того не менш цікавим і смішним. На нашій сторінці ви не побачите жартів з нецензурною лайкою чи тих, у яких ображають, наприклад, неповносправних (люди з особливими потребами - ред)”, - розповіли Еспресо.TV автори пабліку.

Адміни намагаються не публікувати "баянів" - старих та неактуальних жартів. Слідкують за трендами та вивчають, з чого зараз сміються люди, аби подати порцію дійсно якісного гумору.


Общєство нудних прєстарєлих мізантропов

Аудиторія: 129 тисяч підписників


У цієї спільноти є два дні народження. Паблік заснували у 2013 році. Однак у 2016 адміністрація Facebook видалила "Мізантропів", тож адміністраторам довелось починати все спочатку.

Спочатку над спільнотою працювали троє людей. Зараз команда збільшилась в три рази і жарти шукають та придумують 9 людей. Наповнювати групу допомагають і читачі.

"Ми придумали "Мізантропів", бо деякі з наших жартів не можна постити на персональних сторінках. Бо "палєво" і не дуже підходить серйозним мужчинам публікувати на сторінці такий контент”, - розповів один із авторів групи Михайло Веселовський.

Більшість жартів у пабліку - російськомовні. Однак політика групи досить проукраїнська. Наприклад, з 24 серпня 2014 року спільнота недоступна користувачам з Росії.

Сьогодні "Мізантропи" - це суміш тонкої іронії, відбірного гумору та жорского сарказму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні