--> Газета судиться з волинським губернатором | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Газета судиться з волинським губернатором

1
-1
Газета судиться з волинським губернатором
«Волинська газета» подала позов до суду, аби завершити процес роздержавлення.

Таким чином журналісти хочуть спонукати Волинську облдержадміністрацію укласти договір, потрібний для роздержавлення видання, - пише газета.

«Всупереч Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» від 24 грудня 2015 р. та Постанови Кабінету міністрів України №848 від 23 листопада 2016 р. голова облдержадміністрації Володимир Гунчик відмовляється підписувати передбачену статтею 7 угоду, чим свідомо перешкоджає виданню роздержавитися. Іншого шляху вирішення проблеми, крім суду, немає», - наполягає редколегія видання.

Зауважимо, скандал між журналістами та головою ОДА Володимиром Гунчиком розпочався ще у 2015 році. У листопаді того року «Волинська газета» надрукувала статтю «Газета без Гунчика», наголосивши: «Краще смерть у бою, ніж життя раба!».

Відповідь від губернатора та його підлеглих не забарилася: через тиждень Володимир Гунчик підписав розпорядження про вихід облдержадміністрації зі складу співзасновників газети в односторонньому порядку, а ще через тиждень – висунув вимогу перерахувати в бюджет 24% статутного капіталу.

«Це було зроблено для того, щоб усунути непокірну «Волинську газету» від процесу роздержавлення, знищити морально і матеріально. Зрозуміло, що весь цей час і до сьогодні редакція не отримала з бюджету жодної копійки підтримки, хоча це й передбачено чинним законодавством… Зрештою, вона в гунчиків нічого й не просить», - наголошують журналісти.

Водночас у газеті запевняють, що вже у січні 2016 року відбулись загальні збори колективу. Тоді ж набув чинності закон про роздержавлення ЗМІ.

Врешті решт, 28 березня 2017 року «Волинська газета» отримала статус нової юридичної особи і була включена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Щоб отримати нове свідоцтво про друкований засіб масової інформації, видання звернулося в Головне територіальне управління юстиції, де відповіли: необхідно укласти угоду з облдержадміністрацією. Але Володимир Гунчик нібито відмовився її підписувати.

«Тому не залишалося жодного іншого шляху, як звертатися до суду. В нашому випадку – лише до Господарського суду міста Києва», - наполягають представники газети.

З їх слів, судове засідання було призначено на 20 вересня, однак суддя його відклала.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
він і тут свою лапу поклав...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні