«Це збіг, що стільки людей зібралось», - волинський священик про свято протестантів у Києві

7
0
«Це збіг, що стільки людей зібралось», - волинський священик про свято протестантів у Києві
Волинський священик прокоментував масове протестантське свято у центрі Києва, а також слова блогера Дениса Казанцева про те, що православна віра втрачає своїх прихожан.

Про це голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП, протоієрей Віталій Собко розповів в коментарі «Волинь24».

Нагадаємо, День подяки зібрав у центрі Києва до півмільйона протестантів. На святі виступив всесвітньо відомий спікер Нік Вуйчич.

Коментуючи цю подію, блогер Денис Казанцев зауважив, що православ’я в Україні стає менш популярним.

«Нетипове для України протестантське свято раптом зібрало в рази більше народу, ніж будь-який православний хресний хід. І це при тому, що країна у нас ніби як вважається православною. Раніше уявити собі таке було неможливо, а сьогодні це вже реальність», - заявив чоловік.

Пояснити ситуацію взявся священик Віталій Собко. Зокрема, з його слів, це збіг, що в одному місці вдалось зібрати таку кількість протестантів. Вони мовляв в Україні так само поділені, як і православні християни, а зібрались вони вперше за довгий час для святкування 500-річчя реформації.

«До того ж там було багато нерелігійних людей та представників інших релігійних течій, зокрема були серед них і православні. Причина – приїхала відома людина, яка виступала не стільки, як протестантський проповідник, скільки як мотиваційний тренер. Мені теж було б цікаво його послухати, якби була така можливість. Також було багато приїжджих з-за кордону. Думаю, цим і пояснюється така велика кількість людей на цьому заході», - зауважив православний священик.

«Щодо того, чи православна церква втрачає людей в порівнянні з протестантами, то лише на Волині приріст щороку практично однаковий – співвідношення три до одного і ця тенденція не змінюється», - додав він.

Водночас Віталій Собко погодився з тим, що у православній церкві немає системної роботи з молоддю – все залежить від конкретного священнослужителя.

«Працювати з молоддю – це не один раз провести рок-концерт. Духовне життя – це явище дуже глибоке і молодій людині притаманно ним не цікавитись», - наголосив протоієрей.

«Блогер сказав, що молодь відштовхують хресні ходи з напівбожевільними бабусями. По-перше, в молодому віці, притаманно не цікавитись проблемами старших людей і тут не в релігії справа, а по-друге, робота з молоддю таки відрізняється від роботи з старшими людьми. Ці речі в церкві безумовно розмежовуються», - резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Собко правий. Завжди вважав його мудрим чоловіком. Однак, погодьтеся - протестантизм - молода і прогресивна релігія, чи то пак, течія. Православній течії, яка побудована на старших людях, вже через років 30-40 буде ох як складно перебудовуватися (а, безумовно, так воно і буде) під молоде покоління.
Відповісти
Та перестаньте піарити всяких недоблогерів, та й Собко ще той експерт. Хай розкаже як він зрадив віру і Бога коли в розкол пішов.
Відповісти
Видно що товарищ Анонім є представником РПЦ.Зразу агресивно на всвх реагує.То ті роскольніки то ті штунди
Відповісти
РПЦ дискредитувала всю православну віру.
Відповісти
Видаляючи коментарі, ви не утверджуєте православ*я, а ще більше поглиблюєте проблему. І те, що такі Собки є першопричиною руйнування Православної Церкви ви зрозумієте, тільки шкода, що може бути пізно.
Відповісти
Шоумени на чолі з ряженим Михаілом.
Відповісти
чувак. на православні хресні ходи якраз стільки і збирається. це на капістські збіговиська десять чиновників приженуть і те добре. а протестантів в Україні море. сиди і заздри мовчки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні