Лучани вирішать, чи перейменовувати сквер Героїв Майдану

6
4
Лучани вирішать, чи перейменовувати сквер Героїв Майдану
У Луцьку проведуть громадське обговорення щодо питання перейменування скверу Героїв Майдану, що на проспекті Соборності.

Про це йшлося 19 вересня під час засідання комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

В. о. директора «Парки та сквери Луцька» Богдан Феденчук повідомив, що громадські активісти Луцька звернулись з проханням перейменувати сквер Героїв Майдану у Героїв Майдану та Небесного Легіону.

Окрім того, скверу пропонують надати статус парку:

«Там висаджують частину дерев заради наших воїнів. Сквер повинен мати не більше 2 га площі, там є 2,5 га», - зазначив Богдан Феденчук.

Депутат Андрій Козюра обурився такій пропозиції.

«Я проти такої ініціативи. Що означає Небесний Легіон? Пропозицію подав Бут-Гусаїм. То потім кожен захоче садити дерева і перейменовувати» - сказав він.

Заступник мера Луцька Костянтин Петрочук зауважив, що кожне дерево у сквері садять у пам’ять про загиблих бійців АТО, яких називають Небесним Легіоном. До того ж, пропозицію подали ще в серпні і ніяких нарікань не було.

Андрій Козюра запропонував провести круглий стіл і обговорити питання перейменування скверу. Члени комісії підтримали пропозицію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сквер Героїв Майдану та Небесного Легіону, великого голодомору та петлюри з бандерою
Відповісти
Ах падлюки ви, люди віддали саме найдорожче - Життя за вас сволочей таких, а тепер вам сквер мішає, бо імя носитиме ГЕРОЇВ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ.
Відповісти
Падлюка - ти. Моєму життю нічого не загрожувало. А ви поїхали на схід хєрачити тих, хто не думав так, як каструлеголові...
Відповісти
диких качок доля така- постріляють
Відповісти
Вам всім що пам'ять повідбирало..? Цей сквер засаджувався молодими парами,які брали шлюб в ЗАГСі!!! І мав називатися сквер ЩАСТЯ... А готове легше захватити і переіменовувати як кому хочеться... Прийдуть нові-і знову будуть переіменування... Для чого? Більш немає чим занятися,все в нас добре в Луцьку..?
Відповісти
Не було б тих дурнуватих хероїв - не було б і того нещасного легіону, який він там небесний.. та й війни громадянської не було б
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні