Розповіли, при якій температурі краще спати

0
6
Розповіли, при якій температурі краще спати
Науковці з'ясували при якій температурі краще спати. Також пояснили, як можна схуднути під час сну.

Про це повідомляє Газета.УА журнал Diabetes.

"Вчені виявили, що люди, які спали в кімнатах з температурою 18,8ºC, спалювали на 7% більше калорій, ніж ті, хто спав в теплих кімнатах. Крім того, прохолодна температура може захистити від метаболічних захворювань, таких як діабет. Таким чином, бонус у 7% калорій дає приблизно 100 калорій за кожні три ночі (якщо ви спите по вісім годин). Це близько 230 зайвих калорій на тиждень, приблизно 1000 на місяць і 12 000 на рік. Не дуже багато, але й це приємно, особливо для тих, хто на дієті", - йдеться в повідомленні.

Автори дослідження переконані, що в більш холодній кімнаті нашому тілу доводиться працювати більш інтенсивно, щоб підняти температуру до нормальних 36,6ºC. Ця додаткова робота означає, що ви спалюєте більше калорій, навіть коли спите.

Варто зазначити, що втрата ваги - не єдина перевага сну в прохолодному приміщенні. Згідно з дослідженнями, коли людина спить при більш низьких температурах, її організм виділяє більше мелатоніну - гормону, що перешкоджає старінню.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні