Скільки коштують квартири в луцьких новобудовах

2
-3
Скільки коштують квартири в луцьких новобудовах
За останній рік з вересеня 2016 до вересня 2017 ринок первинної житлової нерухомості Луцька збільшився на 17%, або з 23 новобудов до 27.

Про це йдеться у статистиці "HATS".

Загальна пропозиція квартир становить більше 3500.

Експерти зазначають, що ринок цікавий інвесторам в першу чергу через його інфраструктуру, а саме недалеке сусідство з Польщею і Білоруссю.

Тенденція зростання бюджетного житла в загальній структурі ринку продовжує набирати обертів.

Так, на вересень 2017 року 48% запропонованих квартир представлено в сегменті економ, 30% - в сегменті комфорт, бізнес - 19% і еліт 4%. Варто підкреслити, що за рік ситуація в класах змінилася, скорочення новобудов еліт класу (з 12% до 4%) і збільшилася (з 24% до 30%) в комфорт класі.



Найбільша кількість житлових комплексів зосереджено в "спальних" районах міста в економ сегменті. Так, на частку цієї категорії припадає близько 1657 квартир, на бізнес і еліт сегменти в загальному 888 квартири і 754 в комфорт сегменті.



Ціни на новобудови в місті Луцьку починаються від 7 800 грн / кв.м, і доходять до позначки в 17 000 грн / кв.м. Варто звернути увагу на дозвільні документи на будівництво і якість виконаних робіт у тих житлових комплексах Луцька, які продаються за мінімальною ціною за кв.м.

Вартість квадратного метра за сегментами:



Еліт: єдиний ЖК в даному сегменті - будівництво заморожено
Бізнес 8 750 грн / кв.м до 12 750 грн / кв.м
Комфорт: 8 625 грн / кв.м до 13 500 грн / кв.м
Економ: 7 800 грн / кв.м до 17 000 грн / кв.м

Виходячи з аналізу сегментованої вартості первинної нерухомості в місті Луцьку, робимо висновок, що кінцева вартість за квадратний метр обумовлена ​​не тільки фактором сегмента. Ціни в економ класі можуть бути вищі, ніж ціни в сегменті бізнес або комфорт. Це обумовлено елементами споживчого запиту, який з кожним роком має більші вимоги.

Можна з упевненістю стверджувати, що ринок новобудов міста Луцька показує стабільне зростання. Збільшення за останній рік кількості нових житлових комплексів на 17% зумовлено попитом на нові квартири.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мда... ціни кусаються..)
Відповісти
А скільки коштує в середньому собівартість квадратного метру?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні