«Це політичний тиск», - польський експерт про «Запад-2017»

3
-7
«Це політичний тиск», - польський експерт про «Запад-2017»
Росія використовує навчання "Захід-2017" в якості політичного тиску на Захід та Україну.

Про це розповів в коментарі "Укрінформу" заступник голови виконавчої Ради Євроатлантичного товариства у Варшаві, колишній посол Польщі при НАТО Єжи Марія Новак.

Раніше повідомлялось, що Росія готує масштабні військові навчання біля Волині.

Єжи Марія Новак зазначив, що військо РФ втричі більше, ніж у всій Східній Європі, але в 4-6 разів менше, ніж у НАТО.

"НАТО критично оцінює масштаби, величину, непередбачуваність, відсутність транспарентності в російсько-білоруських діях, але розраховуємо, що Росія не піде на жодні провокації. Без сумніву, це є елементом політичного тиску на східний фланг НАТО і Україною, що є неприпустимим", - сказав колишній посол Польщі при НАТО.

Новак наголошує, Польща не хоче якихось інцидентів поблизу своїх кордонів, але у разі виникнення надзвичайних ситуацій буде змушена на “відповідні кроки”.

Екс-посол також нагадав, що раніше в 2009 і 2013 роках вчення носили наступальний характер, навіть відпрацьовувався ядерний удар по Польщі.

"У зв'язку з цим ми незадоволені тим, що Росія і Білорусь не повністю виконують положення Віденського документа про заходи щодо побудови довіри і безпеки 1990 року. Росія також не виконує вимоги угоди про звичайні види озброєнь 1990 року", - констатував експерт.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На навчання до Білорусі стягнули в 10 разів більше військ, ніж заявлялось
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну не зря вони на Білорусі вчаться. Ох не зря.
Відповісти
Росія і міжнародні угоди речі несумісні!
Відповісти
Про те що США ніколи не дотримуються ніяких угод, якщо вони їм невигідні пшек мовчить. Як і проте що в країнах Балтії НАТО почало військові навчання раніше..РФ проводить адекватні відповідні міри. Чому гейропа верещить?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні