Скільки лісу Волинь втратила через шкідників

2
-1
Скільки лісу Волинь втратила через шкідників
Менше, ніж за рік через шкідників на Волині засохло шість тисяч гектарів лісу.

Про це розповів в інтерв’ю виданню Волинь24 заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України, депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар.

«Найефективніший метод боротьби з всиханням лісу – вирубка вже сухої та зараженої деревини. Сьогодні іншого прийнятного способу нема», - каже депутат.

З його слів, громадські екологічні організації переконують, що під виглядом санітарно-оздоровчих заходів відбувається вирубка здорових дерев. Тому за новими правилами процедура погодження санітарної рубки проходить два місяці, тоді як ураження дерева триває п’ять днів.

Володимир Бондар запевняє, що перевірки громадських організацій затягують час.

«Громадські організації хочуть брати участь у цьому процесі, хочуть переконатись, чи справді варто рубати дерево. Щоправда, найчастіше ніхто з громадських активістів нікуди не їде, а час втрачаємо. У нас дуже бояться дати лісівнику право самому вирішувати, що робити з лісом. Бояться зловживань. Зловживання є, але шкода від них не настільки глобальна, як від хвороб лісу і процесу затягування лікувальних заходів», - переконує чиновник.

Володимир Бондар розповідає, що ліс почав всихати дуже швидко. Так, якщо минулого року загинуло 1,5 тисячі гектарів лісу, то цього – вже шість.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Ліс – це не гроші і не дрова, а складна екосистема», – Володимир Бондар
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
жахливо це читати. ліси - це єдине, що нас рятує від знищення.
Відповісти
Цікава позиція Бондара: від зловживань службовців менше шкоди як від самих шкідників. Проте дуже для нього характерна.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні