Чиновники пояснили, чому перинатальний центр у Луцьку досі не добудований

1
-7
Чиновники пояснили, чому перинатальний центр у Луцьку досі не добудований
У Луцьку будівництво перинатального центру досі не завершене через брак коштів, а також через те, що проектно-кошторисну документацію довго змінювали.

Зокрема, затягнуло будівництво підвищення зарплати будівельників та вартості медичного обладнання, - повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

За інформацією чиновників, для завершення будівництва потрібно ще більше 100 мільйонів гривень. Цьогоріч з обласного бюджету виділили 50 мільйонів гривень на будівництво, ще майже 19,5 мільйонів гривень надійшло з Державного фонду регіонального розвитку на зведення акушерсько-гінекологічного корпусу.

Нині комплекс нібито готовий на 60 %.

Також в ОДА пояснили, чому будівництво затягнулось. Серед причин – зростання заробітної плати будівельників та вартості медичного обладнання, через що довелось змінювати проектно-кошторисну документацію. А це через бюрократичні процедури затягнулось на місяці.

«Нині щодо двох об’єктів коригування уже проведено, як і тендери. Укладено угоди з підрядниками. Ще три тендерні пропозиції відкриють, щойно Держекспертиза надасть результати експертизи. Тож на разі саме тендерні процедури відбуваються в строки, передбачені для цього процесу, й з дотриманням чинного законодавства», - запевняють в ОДА.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чому Палиця не виконав обіцянку добудувати перинатальний центр в Луцьку

«Цей об’єкт слід добудувати, бо він більше ніж потрібен. Але гнати когось у спину, аби перерізати стрічку до конкретної дати й прозвітуватися, ніхто не буде. Одразу було зрозуміло, що здати такий великий об’єкт до початку вересня – не можливо», - зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

«Але я впевнений: заклад добудуємо», - підсумував посадовець.

Нагадаємо, раніше Ігор Палиця заявляв, що 1 вересня перинатальний цетр запрацює.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
отой "посадовець" має не "бути впевненим", а сказати точно, що тоді-то його закінчать! клоуни.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні