--> Володимир відкриває таємниці: після дощу у центрі міста утворилось загадкове провалля | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Володимир відкриває таємниці: після дощу у центрі міста утворилось загадкове провалля

0
-3
Володимир відкриває таємниці: після дощу у центрі міста утворилось загадкове провалля
У Володимирі після дощу на центральній вулиці утворилось провалля у якому помітно старе цегляне склепіння.

Відкриває свої таємниці місто. Декілька дні тому, після сильної зливи на одній із центральних вулиць Володимира поруч автобусної станції утворилося невелике провалля. Над загадковим темним отвором проломини ,у верхній частині проглядається цегляне склепіння, - написав волинянин Володимир Стемковський на сторінці Володимир-Волинський історичний музей у Фейсбуці.

За попередніми висновками можна зазначити, що це частина підвалу цегляної будівлі, можливо якоїсь майстерні чи житлового будинку. Якщо брати до уваги розміри, формовку і колір цеглини то можна припустити що підвал орієнтовно закладений у вісімнадцятому столітті.

А будинок над ним міг бути зведений дещо пізніше якщо цегла вторинного використання.

Одним словом цей підземний пролом таїть ще чимало загадок про стародавній Володимир. Адже місто , особливо центральна частина розміщена над стародавніми катакомбами, про які серед місцевих жителів ходить чимало легенд та майже фантастичних історій.

Музейні працівники працюють з картографічними матеріалами (давніми планами міста) щоб встановити приблизний час забудови цієї частини Володимира.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні