Україна виплатила півмільярда боргів євробондами

0
-1
Україна виплатила півмільярда боргів євробондами
Міністерство фінансів України від 1 вересня погасило четвертий купон за облігаціями зовнішньої державної позики (єврооблігацій).

Як повідомили у відомстві, загальна сума виплати становила близько 505,4 млн дол, - пише Кореспондент.НЕТ.

Ці єврооблігації були випущені в рамках проведеної Україною боргової операції з державним та гарантованим державою боргом, а також реструктуризації зовнішніх запозичень Києва, Укравтодору та держпідприємства "Конструкторське бюро "Південне ім. Янгеля" (м. Дніпро).

Процентна ставка за всіма зазначеними цінними паперами встановлена ​​на рівні 7,75% річних. Процентний дохід нараховується і виплачується двічі на рік - 1 березня і 1 вересня починаючи з 1 березня 2016 року. Термін погашення наступає 1 вересня відповідного року - з 2019 по 2027 рік.

Загальна сума першого купонного платежу склала 473,313 млн дол., другого і третього - 505,429 млн дол.

Нагадаємо, сукупний прямий і гарантований державний борг України станом на 30 червня виріс на 0,44% (330 млн доларів) - до 75,01 млрд доларів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні