Три роки тому не стало Бориса Клімчука

0
4
Три роки тому не стало Бориса Клімчука
Три роки тому, 2-го вересня, відійшов у Вічність Борис Клімчук.

З цього приводу керівник інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ Валентин Марчук на своїй сторінці у Фейсбуці написав:

“Пам’ятаємо і молимося... Борис Клімчук – волинянин, який щиро любив свій край, та у міру своїх сил, перебуваючи на посаді голови Волинської облдержадміністрації працював задля його перспективи, добробуту і процвітання рідної Волині”.

Борис Клімчук помер 2 вересня під час лікування в одній з клінік Берліну. Похований у селі Воля-Любитівська на Ковельщині.

“Талант Борис Петровича як найуспішнішого керівника обласної влади яскраво виявився на посаді голови Волинської обласної державної адміністрації, яку він двічі очолював: з липня 1995 по червень 2002 року, а відтак з березня 2010 по 5 лютого 2014 року. Незважаючи на нерідко екстремальні умови, на хворе серце, він намагався гідно нести свій хрест, працюючи в міру своїх сил на рідний край. Борис Клімчук також зарекомендував себе одним з найталановитіших дипломатів, працюючи Надзвичайним і Повноважним Послом України у Литві, а після цього – в Азербайджані”, - пише священнослужитель.



За словами Валентина Марчука, Борис Клімчук завжди підтримував усі ініціативи Волинської єпархії Української Православної Церкви в царині благодійної та місіонерської діяльності, докладав зусиль та безпосередньо долучався до їх реалізації. Від себе особисто та з коштів заснованого ним Фонду «Рідна Волинь» надавав допомогу під час благодійних концертів організованих Волинською єпархією, допомагав будівництву кафедрального собору Всіх святих Землі Волинської у Луцьку.

“Розвиток духовності Борис Петрович вважав одним із найпріоритетніших напрямків розвитку Волинської області. А ще Борис Петрович був надзвичайно людяною, щирою особистістю, людиною, яка завжди намагалися відгукнутися на біду, допомогти. Варто зауважити, що покійного митрополита Ніфонта він називав своїм духовним батьком і вчителем”, - пише Марчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні