Фахівці не змогли встановити, звідки у селі на Волині взялася африканська чума

1
-3
Фахівці не змогли встановити, звідки у селі на Волині взялася африканська чума
У Хотешові дезінфікували 200 дворів.

У селі Хотешів Камінь-Каширського району, де було зафіксовано випадок захворювання на АЧС, продовжуються карантинні заходи, пише “Полісся”.

У межах населеного пункту діє заборона на продаж та вивезення із населеного пункту живих свиней, м’яса і сала з них, а також овочів, зокрема картоплі. Ведеться чергування ветеринарів та поліцейських на двох постах, облаштованих дезбар’єрами. Ветлікарі проводять дезінфекцію у дворах селян, у цьому допомагають їм рятувальники.

До речі, дезінфікували вже понад 200 дворів.

Випадків захворювання на африканську чуму свиней більше не було виявлено.

Нагадаємо, одразу після виявлення у Хотешові АЧС у людей вилучили 6 тварин хворих та згодом ще 16 підозрілих у захворюванні. Господарям держава обіцяє виплатити компенсацію.

Як розповідає начальник управління Держпродспоживслужби у Камінь-Каширському районі Віталій Макарчук, ветеринари спільно із правоохоронцями вже проводять роз’яснювальну роботу про відповідальність за недотримання карантинних вимог та ненадання достовірної інформації. З людей беруть розписку про те, що вони забили усіх своїх свиней.

У проведенні заходів з ліквідації та недопущення поширення африканської чуми свиней постійно залучені 11 працівників ветслужби, працівники сільради, рятувальники, поліцейські. Наразі так і не вдалося встановити, звідки чуму було занесено у Хотешів.

Нагадаємо: через поширення вірусу АЧС в Польщі поляки планують збудувати паркан на кордоні з Україною та Білоруссю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як звідки? З Африки...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні