Палиця, іди на роботу! або У пошуках голови Волиньради

33
34
Палиця, іди на роботу! або У пошуках голови Волиньради
Робочий графік голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці – тема не нова, проте актуальна вже майже два роки.

Чоловік, який у листопаді 2015 року очолив представницьку владу на Волині, на робочому місці з’являється не частіше одного-двох разів на місяць. Не бере участі в офіційних заходах. Не проводить прийоми громадян. Не організовує робочих нарад.

Журналісти не один раз піднімали питання, чому ж голова обласної ради ігнорує роботу, де саме перебуває у робочий час та хто насправді керує Волинською областю, проте відповіді так і не отримали. Підлеглі «прикривають» свого шефа: на усні запитання кажуть писати запит, на письмові – не відповідають.

Тож лишився єдиний вихід: переконатись на власні очі, скільки часу Ігор Палиця приділяє роботі Волинської обласної ради. Видання «Волинь24» вирішило перевірити, з яких робочих планів розпочалась осінь для голови Волиньради.

До слова, «Волинь24» провело опитування серед читачів: чи повинен голова облради ходити на роботу? Третина опитаних вважає, що він повинен перебувати на роботі хоча б в межах стандартного робочого часу, іще третина – що повинен днювати і ночувати на роботі, поки в області є невирішені проблеми.

* * *

1 вересня. Під стіни Волинської обласної ради я навідався о 9 ранку. Близько години простояв біля будівлі, чекаючи колегу-оператора, а заодно і придивляючись, хто прийшов, а хто – так і не з’явився на роботі.

Щойно ми переступили поріг і підійшли до охорони на першому поверсі, як ті поспішили повідомити: Ігоря Петровича ми не знайдемо. Вирішуємо все ж піднятися на третій поверх – до кабінету голови, аби розпитати в когось із підлеглих, чому в перший осінній день, у п’ятницю, голова облради не на роботі.

Спокій працівників обласної ради - за зачиненими дверима
Спокій працівників обласної ради - за зачиненими дверима

До кабінету голови обласної ради, відколи ним став Ігор Палиця, потрапити не так просто. Біля дверей – охоронець. На його формі – нашивка «Варти порядку». Забігаючи наперед скажу, що здолати редути громадського формування нашій знімальній групі так і не вдалося.

Спершу охоронець обмовився, мовляв, голова обласної ради у… відрядженні. На прохання уточнити, почав сумніватися у сказаному.

Запитую: може, керуючий справами облради Дмитро Дубняк або ж прес-секретар ради Оксана Лукашук на роботі, в яких зможу розпитати, де Ігор Петрович і коли буде. Їхні кабінети теж, до речі, під пильним наглядом охоронця. «Вартівець» запевняє, що нікого немає і не відомо, коли будуть.

Цей спокій охороняє ''Варта порядку''
Цей спокій охороняє ''Варта порядку''

Кого ж тоді спитати? Пригадую, що зранку бачив першого заступника Олександра Пирожика, і прямую в його кабінет. Він – на місці. І без охорони. Сидить в своєму робочому кріслі.

Небагатослівний. Каже, що свою роботу виконує, а в справи голови не втручається.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик каже, що відповідає лише за свою роботу
Перший заступник голови облради Олександр Пирожик каже, що відповідає лише за свою роботу

Посадовець все ж вирішив нам допомогти і з’ясувати, де зараз керуючий справами облради. Дмитро Дубняк по телефону запевнив, що на місці його немає і буде десь через годину. Але не минуло й десяти хвилин, як, за щасливим збігом обставин, в коридорі на четвертому поверсі ми помічаємо… пана Дубняка. Розмовляти не захотів, вмить зник за «потаємними» дверима, які ведуть до «закритої території» обласної ради. Їх ми, звісно, відкрити не змогли.

Керуючий апаратом ради Дмитро Дубняк втік від журналістів
Керуючий апаратом ради Дмитро Дубняк втік від журналістів

Остання спроба «взяти» неприступну фортецю обласної ради і – чудо: до нас виходить Оксана Лукашук. Нагадаю: за словами охоронця – її на місці не мало б бути.

Щоправда, налаштована прес-секретарка не надто привітно і на «свою територію» не пускає. А з приводу роботи голови облради Ігоря Палиці каже лаконічне: пишіть звернення…

А ще додає: присутність голови облради в кабінеті не є обов’язковою. Він, мовляв, може виконувати свої службові обов’язки дистанційно.

Керівниця прес-служби облради переконана: голова може працювати і дистанційно
Керівниця прес-служби облради переконана: голова може працювати і дистанційно

Висновок першого дня. Застати голову Волинської обласної ради Ігоря Палицю на робочому місці з першої спроби не вдалося.

Але головні емоції викликало не це. Щиро здивувало, який спротив і нерозуміння у представників обласної ради викликав мій намір (цілком законний і виправданий) отримати інформацію, чого їхнього шефа немає на роботі.

Прикро, що орган влади, де роботу кожного оплачують пересічні волиняни – платники податків, перетворили на ворожу неприступну фортецю.




Василь БІДУН
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
34

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Автор - ти мега крутий чувак у якого яйця з заліза. Підняти перо і написати на Палицю? Це я скажу не для слабаків.
Відповісти
Такі ми українці. Одного хама боїться вся область. І готова йому за кіло гречки яйця лизати. Бачиш, який ти слабак. А ті, хто написав, не слабаки.
Відповісти
Маєте лавочку в парку і стовпа з лампочкою, що ви ще хочете полішуки?
Відповісти
Трохи за пізно статтю написали! 7 вересня сесія, так що Палиця скоро з'явиться :) А порахуйте коли була остання сесія і до сьогодняшнього дня - от скільки його не було!!! Ну в нього залізне алібі - зарплату ніби він не отримує, йому своїх, олігархичних, грошей вистачає, тому як хочу - так і з'являюсь на роботу :)
P.S. А Дубняк з Лукашук - то інородні тіла в облраді, прислуговувати любому будуть хто гроші платить і можна самому щось "відмити". Спитайте ким і чим був Дубняк в ОДА і як гроші відмивав! :)
Відповісти
А памятаєте якою Оксанка Л. раніше була та рот не закривався владу критикувати а дали квартирку та трошки обсиділась на держ службі і ось чудо світобачення помінялось... Оксано, Оксано...
Відповісти
Оксана - це приклад фальші, приклад до кінця нігтів фальшивої людини. Це взірець того прикладу, як "точка зрєнія завісіт от места сідєнія". Так колись казав президент Кучма.
Відповісти
А слабо хоч одному писуну не анонімно а в реальний спосіб закинути щось Лукашук? Думаю таких журналістів з такими "яйцями" вже немає... Так що шавки які гавкають і мізинця не варті.
Відповісти
Квартиру дали Лукашук??? Що за маячня? А ну давай докази чудило!!!
Відповісти
Ти з місяця впало потикай своїми пальчиками в гуглі ...
Відповісти
про що ви мелете, де барин, він хоча ще живий, хто останній бачив?
Відповісти
Ти може і читач але щось не те і не там читаєш. Тобі до Лукашук як до неба раком. Дай Боже аби всі журналісти мали такий рівень і таку позицію як в Лукашук, то можливо і і В24 було б цікаво читати. Скотилися в джинсове болото як і більшість інтернетвидань на жаль.
Відповісти
А яке право має ГФ "Варта порядку" перебувати в приміщенні облради зі спецзасобами і не пускати журналістів ? Кажете "захисники Майдану", а не приватна армія? Мать їх...
Відповісти
ну спробуйте на "втрату правопорядку" - написати заяву в поліцію.або хоча б викликати копів, результат - прогнозований....
Відповісти
Як же це все дістало... Люди, аби прокормити сім'ю, пашуть зранку до ночі, а ці бандюки сидять по Швейцаріях і ставляться до нашого краю, як до своєї вотчини, а до нас, як до сміття! І, якщо чесно, трохи страшно за журналіста, зважаючи на методи прибічників Ігоря Петровича.
Відповісти
можливо, таки, дійде до наших виборців... за "гаманців" перестануть віддавати хоч свій голос- це поки єдине, що можемо зробити... вони - палиці і при палиці - "дистанційно" все роблять - особливо "люблять(...дь) Волинь-Україну"... атрофовано все... і лише внушають дурням де не глянь" :тільки разом...тільки з палицею", не здумайте інакше...!??? не сором? гидко, панове "вершителі-любителі", і ви понесете за все кару... до сьомого коліна! та цим забродам всеодно....
Відповісти
Вот чего вы пристали к Палице? На сессии же приезжает, дела важные для области решает. Здесь есть его помощники и фонд делает много добрых дел. Это его собственное дело быть или не быть в облсовете. Главное, что работа делается.
Відповісти
Чєлавєк, ти реально не чєлавєк, а баран. По сєму, не буду тобі нічого пояснювати)
Відповісти
Баран, це ти по суті діла! А він написав свою точку зору!
Відповісти
Власне, така точка зору і характеризує його, як барана. А ви, таварісч гєстапо, із прікормлєного фонда будете, ілі з незаангажированих ЗМІ (ВН, Аверс)?
Відповісти
Вам більше в голову крім як мене гестапо нічого не прийшло? А шкода, бо фантазія у вас хромає!
А нарахунок занганжованого видання, то ви видали, не смішіть нікого, найшли де це писати!
Ні я не з фонду і ніякого відношення до різного роду СМІ не маю і ніколи не мав! Маю свою точку зору, яка іде в супереч вам!
Відповісти
Пояснюю. СС - Гестапо. Гра слів. Не ображайтеся. А щодо своєї точки зору... Ви правда вважаєте, що голова облради може з'являтися на робочому місці тільки під час сесії, щоб протягувати потрібні ЙОМУ питання?
Відповісти
Мені немає різниці, як і хто ходить на роботу, головне щоб та робота робилась!
Я не переварюю ходаків, які там кожен день, а толку з того нуль, бо вони як вазони, коли підільють тоді і гавкнуть як скажуть, або займаються піаром і не більше!
То що краще, непотрібство на стульчиках, чи як ви кажете "рідко але мітко"
Відповісти
Ті, що ходять в облраду і ні хріна не роблять, теж частково через відсутність голови. Палиця не фрілансер, а посадова особа і ОБОВ'ЯЗКОВО має бути на робочому місці, як і будь-які інші ЗАКОНОСЛУХНЯНІ громадяни України! Якщо вже користуватись вашими алегоріями, то чиновників-вазонів має підливати керівник-садівник)ІМХО
Відповісти
Знову, як завжди не дають змогу прокоментувати((
Відповісти
Якщо ця баба з Пожарок Роищенського району каже, що голова може "виконувати свою роботу дистанційно", то тут про відповідність займаній посаді і мови не може бути. Тут мова йде про адекватність. Тут треба висококваліфікованого психіатра. А в те крісло тимчасово посадити мішок картоплі. Різниці відчутної не буде. Тим паче, що в так званого голови ради записані в черзі на прийом до півтисячі чоловік.
Відповісти
Ну, блядь, прес-секретарі пішли! Що в Гунчика, що в Палиці! Не секретарі, а затички до дупи.
Відповісти
Це пузате путо каже "добре що він мною не керує... тому я роблю роботу як вмію" цим все сказано !
Відповісти
В кріслі заступника не чиновник, а купа м*яса. Це ж треба так жерти! порода свиней, які дають високий приріст ваги за короткий час.
Відповісти
А де ж принціповість "свободівця "Пирожика?Кроитикує всіх і за надра,і лісників,і правоохоронців,і не знає де голова.І ще й розповідає яка в нього відповідальна робота.Так перетрудився,що скоро і в двері не буде влазитиІ хто ж за вас таких" принципових"пирожиків і вітівих буде голосувати?
Відповісти
Це дуже гарний стиль керівництва - абсолютна довіра підлеглим і відповідна у свою чергу преданість керівнику і справі ... Так тримати Ігорю ...
Відповісти
33 см - це довжина без пеніса?
Відповісти
Відсосешь - побачишь ...
Відповісти
Бачили очі,що вибирали,то тепер їжте,тільки не подавіться.Комуно - комсомольська братія вся в роботі.Думай вже українцю головою,бо пропадеш.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні