--> Нові подробиці викрадення чоловіка на Волині: нападникові вистрілили в голову | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нові подробиці викрадення чоловіка на Волині: нападникові вистрілили в голову

1
-1
Нові подробиці викрадення чоловіка на Волині: нападникові вистрілили в голову
27 серпня у селі Гайове Ківерцівського району стався конфлікт, у якому досі розбираються його обидві сторони.

Вперше про інцидент повідомив місцевий активіст Сергій Гетманчук. Він повідомив, що четверо чоловіків побили охоронця лісу з національного парку «Цуманська пуща», - пише ВолиньPost.

Він заявив, що постраждалого Руслана Вішнера викрали та побили в лісі. Опісля нападників затримала поліція.

ВЕРСІЯ ПОСТРАЖДАЛОГО


Сам Вішнер стверджує нібито біля кафе чоловіки вирішили наїхати на нього автомобілем. Йому вдалося втекти до будинку родичів і подзвонити в поліцію.

Нападники Вішнера з будівлі нібито витягнули, кинули в багажник і вивезли в ліс, де й побили. Опісля привезли назад до кафе, де їх затримали, а чоловіка забрали в лікарню.



Вішнер стверджує, що конфлікт виник, бо він як охоронець лісу заважав нападникам "займатися браконьєрством та красти ліс".

ВЕРСІЯ ОПОНЕНТІВ

Однак люди, яких звинувачують в нападі, кажуть, що події розгорталися іншим чином, а Вішнер у коментарях не згадує важливі деталі.

Так, один з учасників конфлікту Ігор Перацький каже, що в сільському барі в них виникла словесна перепалка з Вішнером.

«Після словесних перепалок, Руслан Вішнер вийшов з приміщення, та, побачивши автомобіль, розбив у ньому скло. Після чого Вішнер почав бігти на подвір'я в будинок, де його наздогнали. Ми забрали чоловіка в автівку та від’їхали на край села. Якщо це було викрадення, то як він міг зателефонували в поліцію і до сина?» - запитує Перацький.



Опісля уся компанія повернулася до бару, де, за словами учасника конфлікту, досягли «мирової».

Однак на цьому інцидент не вичерпався, бо згодом до кафе приїхав автомобіль, яким пересуваються учасники одного з ківерцівських формувань. Машина певний час стояла біля бару, а потім прибула поліція.



Наступні події Ігор Перацький описує так: «Працівник поліції, який приїхав на затримання, був знайомий з усіма фігурантами у справі. Він окликнув мене та запропонував проїхати до поліцейського відділку. Я погодився та сказав, що заберу ключі з автомобіля. Після чого до мене застосували сльозогінний газ, дісталося і моєму брату. Олександр Середюк в той час підійшов до автомобіля, опісля пролунав постріл. Він закричав та впав долілиць. Йому поцілили в око гумовою кулею».

Середюка доправили у Волинську обласну клінічну лікарню. За словами дружини постраждалого Надії, лікарі не могли вирішити, що робити з кулею, адже вона залишалася в голові. Після вагань чоловіка доправили в Одесу, де кулю вирішили не рухати. Наразі якихось прогнозів щодо майбутнього стану Середюка медики не висловлюють. Відомо лише, що він втратив праве око.



Перацький каже, що вони не чинили опір при затриманні, тому йому та друзям незрозумілі дії правоохоронців, які допустили застосування зброї та спеціального засобу. Він додав, що затримання проводив заступник начальника Ківерцівського відділу поліції Микола Цисюк і поліцейські мали б знати, хто здійснив постріл.

Також Перацький розповів, що з друзями їхав з полювання та мали в машині зброю, яка була запакована в чохли та відповідно зберігалася. Дозволи на зброю у них є.

Крім того він відкинув усі звинувачення Вішнера в браконьєрстві та крадіжках лісу і додав, що конфлікт виник на побутовому грунті.

ПРАВООХОРОНЦІ РОЗБИРАЮТЬСЯ

У коментарі виданню речник Національної поліції у Волинській області Віктор Гомоль заявив, що поліція зброї не застосовувала. Також нині вирішується питання щодо оголошення підозри чоловікам.

Водночас жінка Середюка написала звернення до прокуратури Волинської області, аби правоохоронці розібралися, хто ж все-таки стріляв у її чоловіка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Один на іншого спихають. Ми у Європі)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні