Як і кого покарали на Волинській митниці за контрабанду 1,5 тонни бурштину

1
1
Як і кого покарали на Волинській митниці за контрабанду 1,5 тонни бурштину
Сім доган та п`ять звільнень – такий результат службового розслідування інциденту із контрабандою 1,5 тонни бурштину до Польщі на Волинській митниці.

Днями спливає півтора року від скандального інциденту на Волинській митниці, коли майже 1,5 тонни бурштину у вантажівці минули українсько-польський кордон непомітно для вітчизняних митників та прикордонників, - повідомляє "Четверта влада".

Натомість контрабандний вантаж виявили польські митники.

Так, журналісти поцікавились кого серед волинських митників покарали за цю велику похибку.

Інформацію про осіб, яким оголосили догани та звільнили з посад надали на інформаційний запит.

До слова, польські митники виявили у вантажівці, яка прямувала з України через пункт «Ягодин» майже 1,5 тонни бурштину. Його вартість оцінили у понад 5 мільйонів євро.

На той час це була рекордна партія бурштину, який затримували на кордоні. Українські прикордонники та митники згодом пояснили, що вантаж не перевірявся на кордоні, бо прийшов у пункт пропуску повністю оформленим на внутрішній митниці в Україні. Також в той час на митниці не працював сканер для виявлення контрабанди.

Відомо, що за результатами інциденту центральний апарат Державної фіскальної служби України призначив службове розслідування, результати якого виклали у відповідному акті від 19 травня 2016 року. Однак, копію цього акту ані в ДФС, ані на Волинській митниці журналістам надати не захотіли, посилаючись на те, що матеріали дисциплінарних справ та службових розслідувань перебувають під грифом «службової інформації».

Зрештою, за результатами цього службового розслідування центрального апарату ДФС на Волинській митниці на початку липня минулого року відкрили дисциплінарне провадження. Дисциплінарна комісія вирішила, що варто притягнути до підповідальності за згаданий вище інцидент 12 працівників Волинської митниці.

Отже, за неналежне виконання посадових обов`язків наказами Волинської митниці ДФС догани оголосили (усі посади вказані станом на серпень 2016 року, – авт.):

Шелігацькому Євгенію Сергійовичу, заступнику начальника управління-начальнику відділу протидії митним правопорушенням управління боротьби з митними правопорушеннями Волинської митниці ДФС;

Нікітіну Ігорю Васильовичу, головному державному інспектору відділу митного оформлення №2 митного поста «Ягодин» Волинської митниці ДФС;

Кулішу Віктору Анатолійовичу, головному державному інспектору відділу кінологічного забезпечення та боротьби з незаконним переміщенням наркотиків і зброї управління боротьби з митними правопорушеннями Волинської митниці ДФС;

Пархомову Миколі Васильовичу, головному державному інспектору відділу протидії митними правопорушенням управління боротьби з митними правопорушеннями Волинської митниці ДФС;

Македону Олександру Васильовичу, головному державному інспектору відділу кінологічного забезпечення та боротьби з незаконним переміщенням наркотиків і зброї управління боротьби з митними правопорушеннями Волинської митниці ДФС;

Хурсяку Миколі Адамовичу, начальнику відділу моніторингу ризикових операцій управління організації митного контролю Волинської митниці ДФС.

Разом з тим, за порушення Присяги державного службовця звільнили з посад:

Бондаренка Ігоря Геннадійовича, державного інспектора відділу митного оформлення №1 митного поста «Волинь-центральний» Волинської митниці ДФС;

Шалінського Руслана Петровича, головного державного інспектора відділу митного оформлення №1 митного поста «Волинь-центральний» Волинської митниці ДФС.

За наказом центрального апарату Державної фіскальної служби догану оголосили і на той час заступнику начальника Волинської митниці Юрію Маціборі.

Його ж колегу – іншого заступника начальника Волинської митниці Юрія Терещука і взагалі звільнили за порушення Присяги державного службовця. З цією ж арґументацією звільнили ще двох працівників:

Якобчука Дмитра Михайловича, заступника начальника митного поста – начальника відділу митного оформлення №1 митного поста «Волинь-центральний» Волинської митниці ДФС;

Бондарчук Світлану Сергіївну, заступника начальника митного поста «Волинь-центральний» Волинської митниці ДФС.

Частина звільнених намагається повернути свої посади через суд. І декому це вдається, як от Юрію Терещуку позови якого задовольнили уже кілька судів.

До слова, нещодавно суд змусив прокуратуру відкрити кримінальне провадження проти екс-заступника начальника Волинської митниці Юрія Терещука за статтею про незаконне збагачення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
1.5 ТОННИ!!! Це ж якими треба бути сволотами, щоб СТІЛЬКИ бурштину пропустити!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні