--> Кабмін удвічі скоротив фінансування «теплих» кредитів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кабмін удвічі скоротив фінансування «теплих» кредитів

2
7
Кабмін удвічі скоротив фінансування «теплих» кредитів
Кабмін заклав до бюджету на цей рік 400 мільйонів гривень на фінансування "теплих" кредитів, тоді як у 2016 році на них було виділено 900 мільйонів.

Фінансування державної програми часткової компенсації "теплих" кредитів на термомодернізацію і заходи з підвищення енергоефективності в житловому секторі в 2018 році становитиме щонайменше 400 мільйонів гривень, повідомив на прес-конференції голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) Сергій Савчук, - пише УНІАН.

"Ми зараз працюємо з міністерством фінансів, щонайменше 400 мільйонів гривень... Зараз проводяться додаткові консультації з Міністерством фінансів, щоб цей напрямок збільшити", - сказав Савчук.

Кабінет міністрів заклав у держбюджет на 2017 рік 400 мільйонів гривень на реалізацію програми по фінансуванню населенню "теплих" кредитів, тоді як у 2016 році на ці цілі було виділено 900 мільйонів гривень. У другій половині 2017 року на цю програму було додатково направлено ще 400 мільйонів гривень.

Механізм фінансування "теплих" кредитів передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання та матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів.

При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту. Місцеві органи влади також підключаються до цієї програми та розробляють власні програми з відшкодування населенню частини тіла кредиту або відсотків на реалізацію енергоефективних заходів.

Це дозволяє населенню брати участь відразу в декількох програмах енергоефективності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от жлоби! Що ще зменшите???
Відповісти
Кому ви потрібні!Думайте головою,а не місцем для сидіння.Все в руках громади.Чиновник працює виключно на себе,якщо ви його не "примусите".І він це знає і маніпулює вашим "тупізмом".ДУМАЄМО.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні