У Луцьку вшанували пам'ять жертв Голокосту. ФОТО

2
-4
У Луцьку вшанували пам'ять жертв Голокосту. ФОТО
У Луцьку відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам'яті жертв Голокосту з нагоди 75-тої річниці єврейської трагедії.

Захід відбувся в неділю, 27 серпня, біля меморіалу жертвам фашистського геноциду, який розташований у мікрорайоні Вересневе, пишуть "Волинські новини".

На початку заходу всім присутнім розповіли історію луцького єврейства.

Луцьк – це місто, яке було заповнене євреями, вони робили все для того, аби збагачувати місто. 26 червня, коли нацисти ввійшли на територію Луцька, план знищення євреїв вже був розроблений. 4 липня було вбито три тисячі євреїв на Замковій площі. Їм було заборонено ходити містом та купатися у Стирі. За непослух була єдина кара – розстріл. З 19 по 25 серпня 1942-го року розстріляли 25 тисяч 658 євреїв, в основному жінок та дітей. На місці розстрілу було три величезних рови, кожен з яких сягав 150 метрів у довжину та 8-10 метрів у глибину. Аби не було чути крику людей, фашисти включали музику.

Представник Посольства Ізраїлю Павєл Лєвін подякував присутнім за те, що вони не забувають про цю страшну для єврейського народу трагедію.

«Шолом. Від держави Ізраїль, від Посольства Ізраїлю на території України я приїхав подякувати вам за те, що ви пам’ятаєте тих євреїв, які пали на цьому місці, що ви передаєте пам’ять до нинішнього покоління. Тоді їм нікуди було бігти, куди йти. Сьогодні є держава Ізраїль, яка є домом євреїв всього світу, і яка робить все, аби такої трагедії більше не було. Нажаль, сьогодні є люди, які намагаються оскаржити наше право на вибір, але наша держава продовжує жити та творити. Світла пам’ять людям, які тут загинули. Шолом», - висловився Павєл Лєвін.

Опісля промов равін протрубив в шафар (єврейський ритуальний музичний інструмент, зроблений з рогу тварини, - ред.), прочитав єврейську молитву та закликав присутніх покласти квіти та камінці до меморіалу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"4 липня було вбито три тисячі євреїв на Замковій площі". А чому, коли знайдуть будь-яку кістку на Замковій площі, то звинувачують совєтів у масових вбивствах?
Відповісти
А де наші ті що при владі? Ігнорують,чи позажиралися?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні