На Вересневому почали будувати каналізацію

0
15
На Вересневому почали будувати каналізацію
У Луцьку розпочалися роботи із будівництва напірного колектора, який «забере» каналізаційні стоки з помешкань Вересневого у міську каналізацію.

«У середу, 16 серпня, відбувся круглий стіл за участі представників заводу та обласної і міської влади. Ми обговорили ситуацію з будівництва каналізації на Вересневому, в першу чергу – цікавили детальні плани щодо робіт. Склали таку собі «карту будівництва», де чітко розписано об’єми виконаних робіт на кожен день. Тепер процес будівництва виглядає прозорим і ми на кожному етапі можемо переконатися, що роботи відбуваються згідно із графіком і каналізацію закінчать вчасно», – розповів голова правління ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад.

За його словами, на територію будівництва каналізації уже заїхала техніка і розпочала роботу.

«Заступник міського голови Григорій Недопад під час круглого столу теж висловив сподівання, що роботи вдасться завершити, як і планували – до 25 серпня», – розповів представник заводу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Каналізацію на Вересневому треба збудувати до 25 серпня. Компромісів немає!» – голова правління Гнідавського цукрового заводу

Для цукрового заводу принципово, щоб роботи завершилися до 25 серпня, коли розпочнеться сезон виробництва цукру.

«У зв'язку з надлишковою кількістю цукрового буряка в регіоні виникає гостра потреба роботи заводу «БіО ПеК» з метою більшої продуктивності роботи цукрового заводу та диверсифікації виробництва», – під час круглого столу секретар спостережної ради цукрового заводу Євген Макара повернувся до теми виробництва біоетанолу.

Нагадаємо, наразі стоки із Вересневого та відходи від виробництва цукрового заводу об’єднані в одну каналізаційну гілку, яка веде до фільтраційний полів. Однією із причин смороду в мікрорайоні спеціалісти визначили накопичення на полях фекальних відходів. Екологи винесли припис заводу перестати відкачувати каналізаційні зливи із помешкань місцевих мешканців.

Для цього необхідно збудувати напірний колектор, який «забере» ці стоки в міську каналізацію.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відходи Гнідавського цукрового заводу аграрії назвали «перспективними»
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні