У Рівному розбійника-рецидивіста посадили тепер вже на сім років

0
3
У Рівному розбійника-рецидивіста посадили тепер вже на сім років
За розбій, поєднаний із проникненням у житло односельчанина, 43-річний мешканець Рівненського району Сергій Б., який у 2008 та 2016 роках уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинені ним корисливі злочини, потрапив на 7 років до в’язниці.

Також суд апеляційної інстанції призначив йому додаткове покарання у виді конфіскації всього належного йому на праві власності майна, - повідомляє ЧаРівне із посиланням на прес-службу суду.

Торік 17 жовтня Сергій близько 20-ї години, зірвавши металеву скобу з дверей будинку 71-річного Івана, що в селі Грушвиця Рівненського району, проник до оселі. В будинку він спершу погрожував господареві ножем, а коли той реально сприйнявши загрозу своєму життю, передав нападнику 120 гривень, завдав пенсіонерові кілька ударів дерев’яною палицею по різних частинах тіла. У результаті він спричинив потерпілому легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я.

14 червня 2017 року Рівненський районний суд визнав Сергія винуватим за ч.3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло) та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 років.

Вирок суду першої інстанції в апеляційному порядку оскаржили і прокурор, і захисник обвинуваченого.

Прокурор у судовому засіданні просив вирок суду в частині призначеного Сергію Б. покарання скасувати та ухвалити новий вирок, яким призначити обвинуваченому покарання за ч. 3 ст. 187 КК України у виді з позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. Захисник Сергія Б. просив вирок суду змінити, виключивши з вироку обставину, що обтяжує покарання — вчинення злочину обвинуваченим щодо особи похилого віку.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області, вивчивши матеріали кримінального провадження, заслухавши доводи сторін, апеляційну скаргу прокурора задовольнила, апеляційну скаргу захисника — задовольнила частково.

Відтак, колегія суддів вирок Рівненського районного суду від 14 червня 2017 року в частині призначеного обвинуваченому покарання скасувала, призначивши Сергію Б. покарання за ч.3 ст. 187 КК України у виді позбавлення волі на строк 7 років із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Колегія суддів виключила з мотивувальної частини вироку вказівку суду про вчинення злочину щодо особи похилого віку як обтяжуючої покарання обвинуваченого обставини.

Вирок суду першої інстанції залишено без змін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні