Справа Кривіцького - повна фальсифікація, - адвокат

0
-8
Справа Кривіцького - повна фальсифікація, - адвокат
Адвокат головного митника Волині Сергій Мась заявив, що справа Віктора Кривіцького - фальсифікація.

За його словами, прокуратурою поки не представлено жодного доказу порушення закону з боку начальника Волинської митниці, - пише Кордон з посиланням на Українські новини.

Нагадаємо, уночі 17 серпня на пункті пропуску «Ягодин» ГПУ провела обшуки та затримала головного митника Волині Віктора Кривіцького.

Під час обшуку головного митника області вилучили півтисячі доларів США, стільки ж євро та 8 тисяч гривень

"У боку захисту є достатньо доказів, що має місце повна фальсифікація справи. Я не можу поки що повною мірою розповідати про всі наявні матеріали, оскільки існує поняття таємниці досудового розслідування. Але ми доведемо, що прокуратура діяла незаконно", – зазначив Мась.

Адвокат звертає увагу, що Кривіцький навіть не фігурує в заяві громадян, на якому будується обвинувачення.

"Кривіцький ніяк не фігурує в заяві, у цих нібито заявників з ним не було ніякого контакту. Немає ніяких доказів причетності Кривицького до незаконних дій. Та й самі ці дії підтверджуються тільки словами заявників. Тому ми вважаємо, що справа має замовний характер. Нами готуються заява про вчинення кримінального правопорушення з боку прокуратури", – розповідає адвокат.

Сергій Мась вважає, що на замовний характер справи вказує також відмова від участі в процесуальних діях співробітників СБУ і Нацполіціі.

"З правової точки зору, орган, який проводить досудове розслідування, сам визначає, кого залучати до оперативного супроводження кримінальної справи. Але з огляду на практику, це нетипова ситуація, коли фактично не залучаються оперативні підрозділи інших органів, зокрема, СБУ, Нацполіціі. Це свідчить про упередженість з боку органів прокуратури. Можливо, інші підрозділи не залучаються, оскільки видно всю абсурдність того, що відбувається", – стверджує Мась.

На думку захисника, Генеральна прокуратура, яка зазвичай оперативно звітує про “гучні” затримання, в даному випадку не випадково утримується від коментарів.

"Центральний апарат Генеральної прокуратури не говорить про таке, здавалося б, резонансне кримінальне провадження. Маючи доступ до матеріалів, вони розуміють абсурдність справи. Якщо поширити все це, а потім виявиться, що все це була фікція – доведеться відповідати. ГПУ, знаючи всі обставини, розуміє, що все це пшик", – каже Мась.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні