«Жодного дня не пошкодувала, що обрала адвокатуру» - адвокат Ірина Міщук*

1
8
«Жодного дня не пошкодувала, що обрала адвокатуру» - адвокат Ірина Міщук*
Ірина Міщук більше 10 років працює у сфері юриспруденції. Активно займається адвокатською практикою, а також працює провідним юрисконсультом у ТОВ «ПАККО Холдинг». Каже, що навіть у жорсткому сучасному світі адвокату вкрай важливо залишатися Людиною.

– Чому Ви обрали професію адвоката?

– Коли вступала до академії, ще не знала, який напрям в юриспруденції оберу. Вже маючи немалий досвід, зрозуміла, що моїм покликанням є захищати людей, а не навпаки. Велику роль в прийняті рішення стати адвокатом зіграв мій чоловік, підтримавши мене у виборі цієї професії. З часом я переконалася: вибір правильний! Я зрозуміла, що це – моє. І жодного дня не пошкодувала, що обрала професію адвоката.

– Розкажіть, будь ласка, про свою першу справу в статусі адвоката.

– Це була кримінальна справа, у якій мого підзахисного звинувачували у незаконному обігу наркотичних засобів. Санкція статті передбачала до десяти років позбавлення волі. Але мені вдалося відшукати у матеріалах справи факти, які довели невинуватість мого клієнта.

– Як складаються Ваші стосунки з суддями?

– Робота адвоката тісно пов’язана з роботою суддів. У моїй практиці не було жодної конфліктної ситуації з представниками цієї професії.
Складалися лише добрі професійні стосунки.



– Чи траплялось відмовляти у захисті людині?

– Було лише декілька випадків. Основна причина – це завантаженість справами. Якщо сама не можу допомогти, намагаюся завжди зустрітися з людиною, вислухати її та скерувати до когось із колег.

З яких причин могли б відмовитися захищати злочинця?

– Лише з причини недостатнього досвіду, знань та вмінь у певній галузі права, щоб не нашкодити клієнту. Взагалі стараюсь не відмовляти у захисті. Бо кожна людина, незважаючи на злочин, має на це право.

На Вашу думку, які проблеми у судовій системі існують сьогодні?

– Я вважаю, що таких проблем існує багато, їх можна довго описувати. Але їх вирішення не завжди залежить від самих суддів.

Кого з адвокатів можете назвати своїм наставником?

– Моїм наставником є адвокат Микола Олександрович Сорокопуд.
Фахівець, яким я захоплююсь та на якого рівняюся. Він – справжній професіонал в адвокатській діяльності, людина з високими людськими якостями. Коли виникають питання, я телефоную йому і завжди отримую корисну пораду.

Ваше життєве кредо?

– «В будь-якій ситуації залишатися людиною».

Чим займаєтесь у вільний час?

– Люблю займатися бісероплетінням. Після напруженого робочого дня дуже хочеться відпочити думками від роботи. В такому випадку беру до рук гачок, нитку з бісером і починаю творити. Повірте, дуже заспокоює. Крім того, займаюся ще іншими видами рукоділля. В зв’язку з чим співпрацюю з Громадською організацією «Волинські рукотвори».

– Яким, на вашу думку, має бути сучасний адвокат?

– Сучасний адвокат – це компетентний фахівець-юрист, який вміє на декілька кроків вперед прогнозувати результат конкретної справи. Порядний, тактовний, відповідальний, цілеспрямований, має неабияку витримку.



На Вашу думку, у чому полягає успішність адвоката?

– Успішний той адвокат, який отримує від своєї роботи моральне задоволення, усвідомлення того, що робить важливу і корисну справу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Захищайте краще людей (зоча б того самого Тиводара) а не інтерв'ю розкидайтеся. Балаболка.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні