«На кухні кафе були собаки», - мама нареченого про масове отруєння у Ківерцях

19
-4
«На кухні кафе були собаки», - мама нареченого про масове отруєння у Ківерцях
Голубці, м’ясне, гриби та собаки - те, що на думку постраждалих спричинило масове отруєння у Ківерцях.

35 гостей, які отруїлися на весіллі очікують результатів аналізів, які підтвердять чи спростують підозру на сальмонельоз.

Молоде подружжя з села Журавичі вирішило відсвяткувати весілля ближче до міста.

«Хотіли, як краще, а вийшло – як завжди», - ділиться мама нареченого Олеся Янчишина. Тепер – у лікарні усією сім’єю. Хто в Ківерцях, хто в Маневичах, хто в Луцьку. Один із родичів лікується аж в Івано-Франківську – погано йому стало вже у потягу дорогою додому.

Заклад обирали молодята - зупинилися на ківерцівському «Гопачку».
«Відгуки добрі були , мені все подобалося, спочатку. Ну трішки холодне подавали – це єдине, що було не так», - розповідає мама нареченого.

Спочатку стало погано дітям сім’ї Янчишиних – ще вночі після весілля вони почали блювати. «Я думала, що вони просто багато понаїдалися. Але довелося викликати лікарів – найменшенький, шість рочків, марив - ледь відкачали», - коментує Олеся Янчишина .

Причини хвороби постраждалі припускають різні: продукти, хворобу когось із персоналу.

«Продукти – всі їхні, наше тільки спиртне, води, торти і м’ясне. М’ясне відразу відкинули – бо сваха їла лише одне м’ясне – і їй нічого. Я теж не їла тортів і м’ясного, бо не було коли. Думаю, що це - голубці або куряча відбивна. Ми всі їх їли», - додає мати нареченого.

Але головне, що злякало і жінку та , за її словами, інших гостей – собаки на кухні закладу, яких постійно доводилося ганяти: «Там собаки були – оце мене мучило, постійно їх гонила. Мій брат рідний, гонив, племінниця. Племінниця спеціально прослідкувала - ці дівчатка, що готують їсти закликали двох псів : «Хлопці, пішли» - ті зайшли на кухню, поїли і їх прогнали».

Рідна сестра нареченої Іванка Бугайчук додає : «Я здебільшого їла продукцію, що готували в «Гопачку» - різне м’ясне та гриби. Не знаю, що стало причиною - може вони були не до кінця термічно оброблені, може хтось з працівників хворів і готував їжу».

Хресний нареченої Олександр Люшук нічого підозрілого в стравах не помітив: «Мені все було смачне і нічого не викликало підозру. Це не я маю вирішувати, а лікарі. І санстанція. А їх позакривали. Тепер всі можуть робити, що їм захочеться і ніхто не контролює. Сподіваюся, що з цим питанням розберуться контролюючі органи!».

Тепер усі постраждалі чекають результатів аналізів, адже якщо підозра на сальмонельоз підтвердиться, їх чекає тривале лікування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Один одного тикають. Однозначно винні замовники,які мали оглянути заклад,попровуватти страви. Тортами та мясним ,яке привезли у спеку в легкових авто може бути причиною.
Відповісти
"Я теж не їла тортів і м’ясного, бо не було коли", але людина у лікарні, то все ж причина в стравах закладу.
Сама нещодавно виходила заміж, як я як молода могла контролювати кухню? ТИ платиш не малі гроші, за що? Чому взагалі я повинна щось провіряти? ЦЕ заклад громадського харчування, будь ласкавий підходь до цього відповідально!
Бажаю власникам, щоб по життю їм попадались лише такі самі люди , як і вони самі!!!!
Відповісти
Однозначно винне керівництво закладу яке відповідає за подані страви які подають у їхньому закладі і не важливо чи привезли гості чи хтось інший! Гість сам собі з під столу не дістав шмат ковбаси, а поставив його на стіл персонал закладу!
Відповісти
Розстріляти!!!!
Відповісти
Замовник приніс свої продукти, і це їхня вина. Торти та мясо є найбільш небезпечними. Салатиками не травляться.
Відповісти
Та невже...Щоб ви знали "лучанин" от якраз і салатиками травляться в першу чергу...Майонез + не зовсім свіжі продукти які вже не підуть на нарізку, бо погано виглядають,самі поширені причини отруєнь!
Відповісти
Нехай такі заклади свиней годують. А собаки, очевидно, ночували на кухні і стерегли весільні страви. Такі нужники є не тільки в Ківерцях, а й в Луцьку. На кожному кроці. Не знаєш, чим тебе нагодують: чи котлетами з кошенят, чи відбивною з свині, яка плавала в Стиру.
Відповісти
м'ясне і солодке теж може бути причиною... Можливо правильно роблять деякі ресторани і кафе,що не дозволяють "своє" приносити,адже тоді повна відповідальність на заклад! Але тоді інше питання-ЦІНИ! Хто буде замовляти,коли з людини буде мінім.700грн.? Ось і замкнутий круг... Заклади дозволяють,щоб до них ішли,а люди беруть своє,щоб дешевше було... Раніше в шалашах робили і отравлень меньше було.
Відповісти
і весело було, до речі)
Відповісти
От якраз салатами з різними майонезами, кукурудза ми і крабоаими паличками найбільше травляться. Як можна говорити, що винні замовники?? Та наші ці кафешки за ти порушення санітарних норм всі розкривати треба, ви зайдіть до них на кухню, подивіться, які там умови, і підсунути зіпсовані продукти для них теж не проблема. Жаль молодих і їх родини, але може на прикладі цієї ситуації інші заклади будуть більш уважними. Ну а в гопачок точно вже ніхто не піде, і це радіє, завжди хочуть надурити клієнта, а бач як виходить, надурюють самі себе
Відповісти
Співчуваю власникам кафе.В таку спеку не можна дозволяти приносити торти домашнього приготування. Яйця домашні чи куплені скоріше всього стали причиною. Сальмонела не щебінь.ІІ не побачиш. Правильно роблять власники кафе великих міст-тільки каравай приносьте,а решту вдома пригощайте. Але дочекаемось результатів.
Відповісти
Згідна на 100%
Відповісти
Собаки сальмонелу що по під столами носили. А може сальмонела була подібна на собаку?- Жарт.
Відповісти
Закладу заплатили гроші за відпочинок, отримали дороге лікування. Вина очевидна. Для прикладу,є заклади, в Ківерцях,які організовують подібні заходи і такого масштабного чп ще набуло. Санстанції треба перевіряти заклад до, а не після проблеми,яка сталася. Але про що я,легше заплатити в одні руки, ніж відшкодувати лікування кожного потерпілого...
Відповісти
100% солодке а вірніше креми , або ті що їх готували. Перевірити треба всіх
Відповісти
Так перевірили всіх...
А до вашої уваги додам, багато хто не їв солодкого... То все ж провина "гівнючка" а не замовників
Відповісти
я сам бачив як вони насрали в каструлю
Відповісти
Для того,щоб зняти з себе вину і дозволяється взяти продукти у замовників
Відповісти
шановні коментатори.як не крути вже сталося і перш за все потерпіли масово люди,перш ніж когось звинувачувати ,потрібно було добре продумувати меню і думати коли робили замовлення,хто літом замовляє крабові палочки ,для чого маса салатів ,а не краще зробити овочеву нарізку ,порівнюючи інтерв'ю яке давали телевізійникам і яке давали журналістам ,виж самі слідкуйте за своїми словами ,бо рано чи пізно брехня вилазить на верх. Хто дає гарантію що при випіканні солодкого ,виготовлені кремів були дотримані усі санітарні вимоги ,де гарантія що вироби зберігались у холодильній камері,чим їх перевозили до кафе,друге також в яких умовах м'ясне готувалось,копченості,довожу усіх до відома .що сальмонельоз є тільки у продуктах молочного походження ,курячих яйцях,а також м'ясі як тварин ,так і птиці ,не робіть когось винним ,продукти в таку спеку псуються і є збудниками різних інфекцій,шукайте вину не в кафе та їх працівниках .а подумайте хто що готував і чиєї сировини,бо знаючи роботу закладів громадського харчування не так то зараз просто людям догодити ,через що всі без вийнятку стараються брати замовлення і готувати з продуктів закладу ,тоді людина ,яка брала замовлення несе 100% відповідальність,а в нас заведено понабирати продуктів за низькими цінами не думаючи про наслідки того що може бути.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні