Що робити зі Старим ринком: від лучан просять цікавих ідей

23
-4
Що робити зі Старим ринком: від лучан просять цікавих ідей
ГО «Бізнес –Волинь» оголосила конкурс на кращу концепцію впорядкування Центрального ринку міста Луцька та прилеглої території.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав активіст Ігор Дильов.

"Пропонуємо шляхом виконання творчого завдання та подання його на розгляд журі висловити свою громадянську позицію та творче бачення вирішення ситуації, що протягом більш ніж 15 років не вирішується в коридорах влади. Сподіваємося, що поданні на конкурс роботи будуть містити творче бачення вирішення ситуації впорядкування території з збереженням робочих місць", - зауважив він.

Основною вимогою до розробників концепції є дотримання духу старого міста. Також при роботі просять враховувати "принципову недопустимість капітальної забудови території (торгові центри, офісні центри, і т.д.)", дотримуватись вимоги щодо максимальної можливості збереження існуючих робочих місць (на сьогодні близько 1500).

Призовий фонд конкурсу - 10 тисяч гривень: 1 місце – 5 тисяч гривень, 2 місце – 3 тисячі гривень, 3 місце - 2 гривень.

Терміни подачі робіт на конкурс 20.08.2017 року - 20.09.2017 року.
Про проведення засідання журі оголосять додатково.

Роботи в електронному форматі просять подавати на електронну адресу: dylov@ukr.net

В паперовому варіанті за попередньою домовленістю за телефоном 050-198-39-10.

Нагадаємо, 16 серпня, біля луцької мерії кілька десятків продавців Центрального ринку зібрались на мітинг. Казали, що їх витісняє теперішня влада.

Наразі у мерії розглядають проект рішення, яким можуть відмовити облспоживспілці в продовжені договору оренди землі, на якій розташований Центральний ринок. Натомість там планують облаштувати парковку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки можна жувати цей кізяк? Звільніть автостоянку щоб там стояли автомобілі а не буди базарні це наведе порядок в радіусі 500 м. включно з парком, вул Лесі Українки і Старим містом. Але скотиняки на це не можуть зважитися і не маючи нічого в кишеню не збудувавши з кумом там новий свинюшник чи генделик. Не можете керувати ідіть з Богом ідіоти.
Відповісти
Через декілька років ви із історичного замку музею не зможете вигнати той срач у що він перетворюється як придаток базару
Відповісти
Смердючий,занедбаний,з порушеннями всіх санітарних норм і протипожежної безпеки,цей гадюшник давно пора закрити. Біля Кромберга готовий з кіосками майже незавантажений знаходиться ринок. Трошки потрібно звичайно приложити руки і кращого не треба.Продумати,щоб туди доходили і там була кінцева зупинка тролейбусів,щоб пенсіонери могли без проблем приїжджати і скупившись,не тягаючи по пів кілометра свої покупки поїхати до дому.А перед Замком (це фантазія для лучан) повинна бути культурна зона відпочинку.
Відповісти
Не базар для початку атостоянку звільніть. Ви влада чи сходняк блатних
Відповісти
ВАМ БАЙДУЖЕ -ВИ Ж НЕ ХОДИТЕ НА БАЗАР,І НЕ ПРАЦЮЄТЕ НА НЬОМУ
Відповісти
разогнать весь базар и сделать зону отдыха .... а базарники пусть на гпз тусуются по холодку
Відповісти
Разгонять весь базар ,будеш у себя в раше в своем Мухосранске.Базар был ,есть и будет.
Відповісти
Ринок для тисяч підприємців (які платять немалі податки і оренду від 70 грн. і більше) ,єдине джерело вижити ,прокормити свою родину .На новий ринок біля кромберга ніхто не переїде ,це по новому купляти торговельні місця і саме головне не буде там покупців.Навіть за регіоналів не чіпали !Щоб ваш палиця ВДАВИВСЯ цією землею!
Відповісти
Вам ніхто не забороняє торгувати, платити аренду і сплачувати податки, тільки в іншому місці і не треба тут казочок розповідати!!!
Відповісти
підприємців там не так багато , там палатки одних і тих же. а оренду платять споживспілці , як вона дойде в міськ раду невідомо. Там давно пора навести порядок.
Відповісти
Реально було би гарно і цікаво зробити там тематичний ярмарок з відповідного виду кіосками та атмосферою. Там всім місця вистачить. Також можна буде всі фестивалі "сала", "борщу", "вареників" і т.п., проводити там же.
Відповісти
Що забредні ,вам мало місця для ярмарків?
Відповісти
ЯРМАРКИ -ЦЕ 1 -2 РАЗИ В МІСЯЦЬ І ТО В ТЕПЛУ ПОРУ РОКУ)))
Відповісти
Закрию всі ринки , на іх місце поставлю стоянки і свої торгівельні центри.Прості люди для мене сміття,нехай їдуть на заробітки за кордон .Луцьк мій ,я тут головний , хто проти ,я швидко поставлю на місце!
Відповісти
А нашо тобі ринки, мути з самогоном. і лахами ггнилими торгувати?
Відповісти
Ви всі так прагнете європейського життя, їздите у Польщу, то подивіться де в них знаходяться базари, гуртівні - за містом!!! То немає чого панькатись, а треба наводити лад у місті і це треба було вже давно зробити, а тих перекривачив рух у відділок поліції, нехай там пар випустять!
Відповісти
Ніхто в розвининих країнах незаберає робочі місця .В Любліні та інших містах Польши де ринкі ? в центрі міст.
Відповісти
Закрити! Сморід, бруд! Та і ціни на ринках дай боже!в інтернеті або навіть в тому ж порт сіті на розпродажі можна купити речі у два рази дешевші і в два рази якісніші
Відповісти
Вибачте,але гуртівні в Польщі далеко не за містом...незнаю про що ви говорите...і так,там є риночки маленькі ще і ціни в супермаркетах далеко не такі як в нас)))
Відповісти
Перенести ту рухлять, нехай цигани своїми джинсами і горіхами торгують в іншому місті, а не біля культурної пам'ятки!
Відповісти
нічого не робити,залишити тільки впорядкувакти,скільки років не псував культурну частину,а тепер різко заважати став!забрати ті ржаві залізяки,той секонд...їх і по місту в кожному районі вистачае...і дешевше і вже вам впорядкування ринку!а забрати геть на варіант....центр міста велика територія, і що залишатись без ринку...а пертися до чорта на кулічики,навіть якщо траліком....!або залишити просто невеличкий продуктовий ринок....
Відповісти
Можливо залишити тільки продуктові товари. Багато землі пустує напроти школа(де тільки вигулюють собак) та госпіталь.
Навести лад з податками,а товар дорогий і за товар-дрібязок плата одинакова.
Також люди сплатили за ряди нових контейнерів та покриття між ними,заключили наперед договори і як з цим бути?
Відповісти
Скоро наша влада все по закриває аби їм тільки добре було,скільки років ст. Ринок стояв нікому не мішав і всім добре було а тут на тобі вже парковка має бути скоро все закривають аби було нашим чиновникам свої лімузини поставити ще такого безпорядку небуло
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні