«Луцьк перетворився на поле бою» – АТОвці звернулися до Порошенка і силовиків

5
-3
«Луцьк перетворився на поле бою» – АТОвці звернулися до Порошенка і силовиків
У Луцьку учасники АТО оприлюднили звернення до Президента України та головних силовиків держави. У ньому просять зупинити свавілля у Луцьку, пов’язане, зокрема, з діяльністю “Варти порядку”.

Текст звернення АТОвці і активісти зібралися підписати у п’ятницю, 11 серпня біля приміщення Волинської обласної ради.

На акції присутні бійці "Азову", "Айдару" низки інших формувань. Серед тих, хто зібрався - народний депутат Ігор Лапін.

У тексті, зокрема, йдеться: “Ми не можемо почуватися безпечно у нашому місті, бо на наших побратимів, громадських активістів нападають за їх громадянську позицію, їм палять машини, влаштовують побиття”.

У тексті згадують спалення автомобілів самооборонівцю Богдану Климчуку та нардепу Ігорю Лапіну, побиття Сергія Рижкова, Сергія Чурікова, Андрія Д’яченка, Михайла Шелепа.

“Останньою краплею став підпал готельно-ресторанного комплексу «Патіо-ді-Фіорі», вночі, коли там мирно спали люди” – додають автори звернення.

“Ми не розуміємо, чому держава, в особі силових структур, дозволяє розвиватись і процвітати приватній армії Ігоря Палиці – «Варті порядку». Прикриваючись справжніми атовцями та патріотами, дана структура використовується як силовий блок для підтримки політичних акцій на користь партії УКРОП. Саме при ній формуються групи «тітушок» для залякування та дискредитації опонентів. Також у Луцьку працює так звана «нульовка», група особливо небезпечних людей, які виконують найбрудніші завдання кримінального характеру. Накази та фінансування цій групі і «тітушкам» віддають одні й ті ж люди” – йдеться у зверненні.

“На жаль, ми не бачимо як розслідуються підозри на подвійне громадянство Ігоря Палиці. Також ми не бачимо як НАБУ проводить розслідування щодо фінансування згаданого вище угрупування. Чисельність бійців «Варти порядку» на сьогодні нараховує понад 1000 чоловік. Це більше, ніж поліцейських у цілому місті” – йдется у тексті.

“За останніх півроку наше місто перетворилося на поле бою. Кульмінацією беззаконня та безкарності стало захоплення влади у Луцьку політичною партією УКРОП. Вже суди двох інстанцій постановили повернути владу законному секретареві, але рішення судів не виконуються. Повернулись часи «тітушок», їх активно залучають для політичних акцій”

У кінці звернення його автори зазначають: “Панове керівники держави! Ми воювали для того, щоб був спокій, а в нас нищать майно, б’ють активістів. Владо, ми вас обрали і дали вам право сили. Або ви наведете порядок в Луцьку та повернете спокій на наші вулиці, або ми ЗАЛИШАЄМО ЗА СОБОЮ ПРАВО САМОСТІЙНО ЗАХИЩАТИ СВОЄ ЖИТТЯ, А ТАКОЖ ЖИТТЯ СВОЇХ РІДНИХ ТА ДРУЗІВ!”


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Свадьба в Малиновці " міняй фуражку власть міняється))
Відповісти
Рекомендую до перегляду канал Анатолія Шарія. Хто має мозг той все зрозуміє!
Відповісти
Давайте збирати Лучани підписи про розформування збройного формування олігарха.
Відповісти
А Лапін святий)))
Відповісти
а вони так і почули і прислухались
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні