--> Що читають бандерштатівці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що читають бандерштатівці

0
-8
Що читають бандерштатівці
Як зазначав колись Вольтер: «Читаючи книги, які добре написані, вчишся добре говорити».

На фестивалі «Бандерштат-2017» зібралися не лише любителі музики та «тусовок», але й прихильники посидіти з книгою.

То що ж полюбляють читати бандерштатівці?




Наталія, 28 років, Рівне:
«Я більше читаю детективи. З останнього прочитала, не пам’ятаю автора, «Лялька» називається. Це про серійного вбивцю. Не розказуватиму сюжет, без спойлерів (сміється). Але книга цікава. Написано так, що до кінця не знаєш, хто ж убивця. Для себе не виділяю одного улюбленого автора, читаю тих, хто мені сподобається. А починала з класики - Агати Крісті».

***

Світлана, 27 років, Рівне:
«Я в основному люблю читати класику, шкільну програму, як не дивно. Останнє, що прочитала це Багряного «Тигролови». Така патріотична, наповнена українським духом, якраз те, що треба перед «Бандерштатом». Дуже люблю поезію: Ліна Костеко, Сергій Мартинюк, Леся Українка, звісно. Серед зарубіжник – Еріх Марія Ремарк, Єсеніна, Ахматову…Але не люблю аудіо книг. Не можу слухати, краще читати».



Любителька книжок зі Львова:
«Пол Калантіні «Коли подих стає повітрям» саме зараз читаю. Це автобіографія нейрохірурга, який захворів на рак. Люблю читати сучасних авторів і жахи. Але не виділяю якийсь конкретний жанр, читаю все, що до вподоби. З останнього прочитала Винничука «Цензор слів». Я захоплююсь цим автором, мені всі його книги подобаються».

***

Таня, 19 років, Луцьк:
«Я люблю романи. Маю майже всі книги Дена Брауна. Зараз читаю «Втрачений символ». Читала Люко Дашвар і Світлану Таран. А нещодавно купила трилогію «Дім дивних дітей». Я дуже люблю читати. Коли заходжу в книгарню, можу там більше, ніж півгодини пробути. І грошей багато на книжки витрачаю».

***

Оксана, 23 роки, Запоріжжя:
«Дуже люблю читати. Остання книга – Рей Бредбері «Літо прощавай». Це продовження «Кульбабкового вина». Українську літературу теж люблю . Перед цим читала Жадана «Ворошиловград». Взагалі майже все цього автора прочитала. Шкляра та Іздрика люблю читати. На «Бандерштат» взяла з собою Кінга, тільки в телефоні. Хоч і люблю паперові читати, але з Запоріжжя везти було тяжко. Купила б на фестивалі книжок з п’ять, але везти їх потім додому…І так немає місця».

***

Коля, 16 років, Черкаси:
«Я люблю класику. Наприклад, Оскар Уальд. Ще детективи – Едгара Алана По і про Шерлока Холмса».



На «Бандерштаті» не одна точка продажу книг. Бажаючих купити літературу теж немало.

«Дуже люблять про мистецтво. Про війну теж, як виявилось. Круто, що люди підходять і запитують сучасних українських авторів. Це для них принципово і вони хочуть їх купити», - розповідає продавець Артем.

«Ми обрали книги, які охоплюють інтереси тих людей, які, на нашу думку, відвідують «Бандерштат». Тому, що тут люди: а) свідомі б) інтелектуальні, які мають якийсь певний бекграунд. Тому вони ці книжки сприймуть і зрозуміють про що. Дуже добре продається Хемінгуей. І, звісно, дитячі книжки. Це ж сімейний фестиваль і тому батьки купують книги своїм дітям. Це дуже добре, що батьки тішать дітей саме книгами, а не гаджетами.

Першим закінчились книги «the UKRAINIANS» - у яких пишуть інтерв’ю з відомими людьми зі всіх сфер життя. Ще «Як збудувати своє життя» і Лигвиненко «Перехожі» користується популярністю. Теж одні з перших розійшлись», - каже співзасновниця видавництва «Синя папка» Ельвіра Яцута.

Тим часом продавець Анатолій каже, що порівняно з минулими «Бандерштатами», де люди цікавились більше історичними книгами, цього року купують більше мотиваційні книги.

«Вже молодь якось менше цікавиться історією, а більше думають про майбутнє. А ще в нас у продажі є найтовстіша книга Західної України – «Антологія української поезії ХХ століття: від Тичини до Жадана», там 2016 сторінок», - зауважує чоловік.


Ірина КАБАНОВА
Фото автора

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні