На Волині - новий температурний рекорд

0
0
На Волині - новий температурний рекорд
На метеостанції “Світязь” 1 серпня синоптики зафіксували абсолютний максимум для Волині.

Температура повітря сягнула 37-ми градусів у тіні, - повідомляє НСТУ "Нова Волинь".

Це рекорд за останні 50 років спостережень.

Причиною небувалої спеки на Волині синоптики називають надходження гарячого сухого циклону з Північної Африки.

Останні кілька днів стовпчик термометра удень досягав позначки 33-37 градусів. За правилами метеорологів, температура повітря вимірюється у тіні. Відтак, на сонці волиняни помічали, що ртутний стовпчик піднімався далеко за 40.

Як розповідають синоптики, гаряче волинянам буде ще довго. І хоч у найближчі дні спека дещо спаде, але буде все одно спекотно: 29-34 градуси.

Також розраховують на появу хмар, подекуди можливі короткочасні грозові дощі.

У зв’язку з аномальними для Волині погодними умовами, на 20% збільшилась кількість викликів “швидкої допомоги”. Особливо страждають люди літнього віку та хворі із гіпертонічними розладами, повідомила лікар виїзної бригади обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Ірина Анекушина.

За таких умов медики радять контролювати свій артеріальний тиск, не виходити на вулицю з 12 до 16 вечора і вживати достатню кількість рідини – до 2-х літрів на день.

Лікарі також закликають не вживати спиртного і особливо уважно стежити за дітьми на водоймах. Адже кількість відпочивальників на річках і озерах, а відтак і нещасних випадків із ними, у спекотну погоду збільшується.

Особливо гаряча пора на курортах у Шацькому районі. Адже на метеостанції “Світязь” 1 серпня синоптики зафіксували абсолютний максимум для Волині.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні