--> У Луцьку розпочалася перевірка підписів за відкликання депутатів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку розпочалася перевірка підписів за відкликання депутатів

2
2
У Луцьку розпочалася перевірка підписів за відкликання депутатів
У Луцьку розпочалася перевірка зібраних ініціативною групою підписів за відкликання п’яти депутатів міської ради.

Про це стало відомо 1 серпня під час засідання територіальної виборчої комісії.

Нагадаємо, 31 липня керівник ініціативної групи, що займається відкликанням п'яти депутатів, Артем Запотоцький передав до територіальної виборчої комісії зібрані підписи та пакет супровідних документів.

«На засіданнях ми повинні перевірити правдивість цих підписів, подивитися чи люди, які збирали ці підписи, мали право це робити, зокрема, чи вони є виборцями, чи мали право голосу, чи була в них написана заява, а також приймаємо рішення про залучення відділу реєстру виборців та правоохоронних органів для перевірки 10 % даних від отриманих списків. Найбільше часу займе останній пункт, бо це треба буде ходити по квартирах і перевіряти дані на місцях. Треба буде обійти близько 1,5 тисячі квартир», - розповів голова Луцької виборчої комісії Леонід Будцев.

За словами посадовця, комісія має 20 днів на розгляд цього питання. Якщо ж усі вимоги закону буде дотримано, то результати відправлять у центральні органи партії, аби ті прийняли рішення про відкликання депутатів.

Леонід Будцев також запевнив, що виборчком офіційно звернеться до представників Державного реєстру виборців, аби залучити їх до процесу перевірки підписів.

Натомість депутати-відкликанці Сергій Була, Олександр Козлюк та Євгеній Ткачук заявили, що перевірка підписів за відкликання депутатів не має законних підстав, бо невідомо чи всі люди з ініціативної групи за відкликання депутатів є виборцями.

Нарікали обранці й на те, що їх не запросили на «закрите засідання ініціативної групи, яке відбулося в режимному об’єкті за пропусками», а те приміщення, де проходили збори, нібито не може вмістити 400 осіб.

Зауважимо, збори ініціативної групи відбулись у приміщенні автозаводу "Богдан" 10 липня. Тоді присутні вирішили розпочати збір підписів за відкликання депутатів.

«А чого ви Запотоцького слухаєте? Він постійно каже, що приймає сильні ліки. То, може, ці підписи так само збирались і передавались «під ліками», - не вгавав Євгеній Ткачук.

Члени виборчкому натомість попросили не заважати їм виконувати свою роботу, не тиснути на них та припинити «балаган». Аби зняти напругу, члени комісії пішли на зустріч депутатам і вирішили звернутися до Державного реєстру виборців та правоохоронців, аби ті перевірили, чи є 427 осіб ініціативної групи, котрі були присутні на зборах, виборцями. Також депутата Артема Запотоцького попросили надати докази підготовки до зборів та їх проведення.

Голова Луцької виборчої комісії наголосив, якщо депутати й далі будуть погрожувати членам виборчкому та заважати процесу, то він звернеться до поліції для вилучення депутатів із приміщення, де проходить засідання.

Нагадаємо, у Луцьку триває процедура відкликання обраних від БПП «Солідарність» депутатів Олександра Козлюка та Євгенія Ткачука, колишніх членів «Радикальної партії Олега Ляшка» Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна здогадатися що знайдуть тисячі причин щоб зробити зібрані підписи недійсними...
Відповісти
Так і треба.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні