Дизельні авто екологічніші за бензинові, - вчені

1
7
Дизельні авто екологічніші за бензинові, - вчені
Сучасні дизельні автомобілі виділяють менше забруднень в цілому, ніж автомобілі, що працюють на бензині, йдеться в новому дослідженні вчених, опублікованому в журналі Nature, передає УНН.

Для нинішніх дизельних автомобілів були прийняті нові стандарти і в даний час цей вид палива на подив чисте. Оскільки дизель став кілька безпечніше для навколишнього середовища, екологічні регулятори повинні тепер звертати увагу на більш брудні бензинові автомобілі та інші джерела забруднення повітря, каже науковий співробітник UdeM Патрік Хейс (Patrick Hayes).

"Дизель має погану репутацію, тому що ви можете на власні очі спостерігати забруднення повітря, але насправді невидиме забруднення від бензину набагато гірше," - стверджує вчений.

Дослідження, проведене вченими з Швейцарії та Норвегії за допомогою Hayes і колег з Італії, Франції та США, вивчало углеродсодержащие тверді частинки (ТЧ), що випускаються з вихлопними газами автомобілів.

В умовах лабораторії бензинові автомобілі виділили в середньому в 10 разів більше вуглецевих ТЧ, ніж дизельні при нормальній температурі (22 °С) і в 62 рази більше в морозної середовищі (-7 °С).

"Збільшення викидів при більш низьких температурах, пов'язане з більш вираженим ефектом холодного запуску в бензинових двигунах", - зазначено в дослідженні.

Ці результати кидають виклик існуючій парадигмі, яка стверджує, що дизельні автомобілі пов'язані з набагато більш високими коефіцієнтами викидів ТЧ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кому служать оті вчені????
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні