Для армії США презентували патрони з пластиковою гільзою

0
-3
Для армії США презентували патрони з пластиковою гільзою
Американська компанія FightLite Industries презентувала нове покоління патронів з повністю пластиковою гільзою.

Тепер патрони для нарізної зброї важитимуть істотно менше, пише Експрес з посиланням на milnavigator.com.ua.

Пластикові гільзи активно застосовуються в патронах для гладкоствольної зброї, а з недавніх пір багато компаній почали представляти аналогічні рішення для боєприпасів, призначених для нарізної зброї.

Усі попередні розробки включали металеве денце різної висоти. Ключова відмінність патрона FightLite 5.56mm полягає в тому, що гільза виконана з пластика і не містить металевих елементів.

За словами Джеффрі Херрінга, генерального директора корпорації ARES Defense Systems, до складу якої входить компанія FightLite Industries, патрон FightLite 5.56mm на 30% легший, ніж його попередник з латунною гільзою, і істотно дешевший у виробництві.

За словами Херрінга, FightLite Industries стежить за аналогічними розробками інших компаній, і усі ці компанії в різних пропорціях використовують метал при виробництві гільз. Крім того, деякі з них погано зарекомендували себе на випробуваннях: при тривалій стрільбі гільза плавилася в розжареному патроннику і була менш надійна, ніж у патрона з суцільнометалевою оболонкою.

Усі ці недоліки були враховані при розробці FightLite 5.56mm і, за словами Херринга, усунені. Патрон з пластиковою гільзою спочатку запропонують армії США. Крім того, компанія має намір вивести його на цивільний ринок.

На фото: Патрони FightLite 5.56mm в магазині рушниці типу AR – 15.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні