Сайт «Волинські новини» і «боти» намагаються дискредитувати флешмоб #я_з_патіо

4
0
Сайт «Волинські новини» і «боти» намагаються дискредитувати флешмоб #я_з_патіо
Спотворене розуміння ідеї флешмобу #я_з_патіо було спричинене заангажованими коментарями інтернет-видання «Волинські новини» і «фейкових» користувачів Фейсбуку – вважає колишній перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев.

Нагадаємо, в інтернеті стартував флешмоб #я_з_патіо. Його учасники купують подарункові сертифікати ресторану Patio di Fiori і демонструють свій вчинок у соцмережах. Мета цього флешмобу, як пояснюють його учасники – відкрито заявити, що вважають підпал ресторану “викликом”, що не бояться, і що підтримують власників ресторану.

«Треба власним прикладом продемонструвати, що в Луцьку у 21-му столітті варварські методи боротьби не залякують, а об'єднують» - приміром, пояснив свій мотив взяти участь у флеш-мобі активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук.

Натомість “Волинські новини”, неодноразово писали, що учасники флешмобу, мовляв “закликають скинутися на ресторан» (див зображення нижче). Відтак користувачі Фейсбуку стали обурюватися таким флешмобом: мовляв, треба допомагати хворим і немічним, а не бізнесменам.

Хоча сам власник ресторану, дізнавшись про флешмоб, заявив, що віддасть на благодійність гроші, виручені від продажу сертифікатів.


-

-


Частина людей, які обурювалися флешмобом, залишала коментарі такого змісту:


-


"НЕ БЛАГОДІЙНІСТЬ, А КОНСТАТАЦІЯ СОЛІДАРНОЇ ПОЗИЦІЇ" - ЯКОВЛЕВ

«Кількох ботів і Волинських новин було достатньо, щоб переконати інших, в тому що це добре, якщо в людини (нехай не бідної і самодостатньої) за годину знищили те, чим він займався весь свій час останніх десять років» - написав у Фейсбуці Тарас Яковлев. 

«Ніколи не хизувався тим, що допомагав людям, які цього потребуть-і не збираюсь робити цього сьогодні. Акцію #я_з_патіо вважаю такою, що протестує проти насильства стосовно людей, які в голос говорять те, що думають. Тому хто зі мною згідний – долучаєтеся, кому це не подобається - ваше право. Але не варто нікого при цьому ображати. А хто вважає, що в світі багато несправедливості і треба допомагати комусь ще – реалізовуйте це на ділі!» - додав Яковлев.

«Стосовно Патіо - це не благодійність, бо за цей сертифікат я кави з тістечком колись поп'ю. Це констатація моєї солідарної позиції відносно Володимира Пащенка. Я не готовий асоціювати Луцьк з бандитським містом, ніколи не погоджуюсь з тим, що людям з активною життєвою позицією затикали рот підпаливши їхню власність. Цим постом я стверджую, що якщо вся громада покаже цим виродкам, що їхні дії не злякали а навпаки згуртувало і зробили сильнішими нас всіх, більше шансів, що таке не повториться» - пояснив Тарас Яковлев.

«НЕ ЙДЕТЬСЯ ПРО ПАЩЕНКА ЧИ ПРО ГРОШІ/ ЙДЕТЬСЯ ПРО НАШУ ВІДПОВІДЬ НА СПРОБУ ЗАЛЯКАТИ» - БОНДАР

Окрім того, позицію стосовно флешмобу пояснив ще один його учасник – депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар:

«Я щиро збентежений дискусією, що виникла довкола флешмобу #я_з_патіо. Цілком природнє і щире бажання окремих людей проявити співчуття і солідарність наштовхнулось на хвилю бруду та негативу», - написав Бондар.

«Хочу уточнити свою позицію. Не ходить ні про особу Володимира Пащенка, ні про питання грошей як таких», - запевнив він.

«Йдеться про інше. Маю жорстку переконаність в тому, що ми не повинні залишатися осторонь, адже цей підпал дуже знаковий. Цей злочин - цинічна спроба залякати не лише конкретного медіавласника чи бізнесмена. Це своєрідний сигнал кожному лучанину, кожному, хто має власну думку і позицію, кожному, хто не збирається коритися кримінально-політичним колам, котрі прагнуть монопольного впливу на наше суспільне життя» - пояснив Володимир Бондар.

Нагадаємо, луцький ресторанно-готельний комплекс Patio di Fiori підпалили невідомі у ніч на понеділок, 24 липня.

ЧИТАТИ УСЕ ПРО ПІДПАЛ PATIO DI FIORI
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ті ВН разом з Аверсом перетворились в шавок гав-гав, що виконують вказівки своїх(ого) власника і Ко.!!!
Відповісти
бруд на сусідню газету? не гарно, не приємно і взагалі противно. У кожного може бути своя думка щодо інциденту. Я теж не в захваті від такого флешмобу. то мене зразу в боти запишуть?
Відповісти
Пащенко і Ко, ну не ганьбіться вже так. Реально від теми патіо вже нудить! Скільки можна мусолити і нагнітати? Досить вже скиглити!
Відповісти
Нудить слуг Паиці? То нехай нудить.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні