--> На Тернопільщині правоохоронці гвалтували шваброю підозрюваного | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Тернопільщині правоохоронці гвалтували шваброю підозрюваного

1
-7
На Тернопільщині правоохоронці гвалтували шваброю підозрюваного
Історії про жорстоке поводження тернопільських правоохоронців із підозрюваними швидко сколихнули соціальні мережі. Громадські активісти просять Генерального прокурора Юрія Луценка провести незалежне розслідування.

Також звернення адресоване Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та голові Національної поліції Сергію Князеву, — повідомляє Галас із посиланням на “Українські новини”.

14 липня на порталі Цензор.Нет Тетяна Курманова опублікувала статтю “Мене били струмом та гвалтували шваброю…”.

— «Мене били, підвішували, а потім ґвалтували шваброю …», – так розповідає про «вибиття показів» з нього слідчими карного розшуку Нацполіції тернополянин Ігор Козоріз. Про цей випадок стало відомо після звернення його адвоката до регіонального представника офісу уповноваженого з прав людини у Тернополі. Розповідь Ігоря Козоріза можна ставити під сумнів. Однак тільки за кілька днів в Тернополі нам стали відомі мінімум 11 випадків, коли, за словами затриманих, до них застосовувалися тортури. Про окремі випадки пише також місцева преса”, — йдеться в повідомленні.

У катуваннях звинувачують поліцію. У різних матеріалах наведені випадки, що можуть свідчити про неодноразове жорстоке поводження полісменів щодо затриманих. Від тоді, як матеріал опублікували, керівництво поліції так і не відреагувало на наведені факти, а правозахисникам продовжують надходити скарги. Громадськість обурена та просить негайно розпочати розслідування.

Звернення вже підписали Центр інформації про права людини, Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів і Тернопільська правозахисна група.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який міністр такий і кодляк
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні