--> «Якщо влада не збудує каналізацію, сморід повернеться», – власник Гнідавського цукрового заводу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Якщо влада не збудує каналізацію, сморід повернеться», – власник Гнідавського цукрового заводу

2
4
«Якщо влада не збудує каналізацію, сморід повернеться», – власник Гнідавського цукрового заводу
До початку сезону на Гнідавському цукровому заводі влада повинна виконати обіцянку і збудувати нову гілку каналізації, щоб відключити стоки Вересневого від фільтраційних полів заводу. Інакше – проблема смороду із відстійників повернеться.

Про це розповів співвласник заводу Ярослав Галькевич в інтерв’ю «Волинь24».

ЧИТАТИ ПОВНУ ВЕРСІЮ ІНТЕРВ’Ю: «Знайшли «крайнього» і нікому не цікаво, чому насправді смердить», – Ярослав Галькевич

«Причиною смороду є не результат виробництва біоетанолу, а каналізаційні стоки з Вересневого та Гіркої Полонки. Фекалії збиралися тут з 50-х років. В селі Липляни, куди стікається міська каналізація – стоять очисні споруди, а місцеві все-одно скаржаться на запах. Фільтраційні поля заводу не мають таких очисних споруд, у них – інше призначення», – розповів Галькевич.

Труби, якими стікають відходи із заводу, і труби, якими йдуть каналізаційні стоки з Вересневого, з’єднуються відразу за воротами підприємства. Усе це тече до каналізаційно-насосної станції, а звідти – на поля фільтрації заводу.

Кілька тижнів тому представники підприємства знайшли можливість переключити стоки з Вересневого напряму до міської каналізації, через що фекалії перестали перестали потрапляти н поля і запах почав зменшуватися.

«Таке переключення – тимчасовий вихід, який можна використовувати, поки не працює завод. 25 серпня починається сезон на Гнідавському цукровому і ми будемо змушені назад переключити стоки на фільтраційні поля. Зараз саме на цьому треба зосередити увагу громади. На контролі міської влади, щоб вони вчасно збудували цю гілку каналізації. Бо інакше фекалії знову потечуть на фільтраційні поля і лучани будуть вимушені змиритися: для того, щоб у мешканців Вересневого була каналізація, їм доведеться терпіти неприємний запах. І це залежить не від Гнідавського цукрового, а винятково від міської влади», – пояснив власник заводу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хіба може повернутися те, що не пропадало ???
Відповісти
4 серпня смердить 5 го на вечір район ЛПЗ нестерпний сморід. Цією гидотою дихають дорослі і діти і грудні дітки... Хто це робить припиніть не будьте моральними покидьками...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні