«Моя фірма не займатиметься видобутком бурштину», – замдиректора «Волиньприродресурс»

1
2
«Моя фірма не займатиметься видобутком бурштину», – замдиректора «Волиньприродресурс»
Замдиректора і підписант волинської комунальної «бурштинової» компанії запевнив, що його власна фірма не буде претендувати на видобуток.

Про це заступник директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк розповів у коментарі виданні «Волинь24».

Нагадаємо, посадовець є засновником ТОВ «Амбер-Інвест», що зареєстроване у травні 2016 року в Луцьку. Основний вид діяльності фірми – добування корисних копалин та розроблення кар’єрів.

«Легко можу сказати, що не буде (займатися видобутком, – ред.). Принаймні, поки я буду мати юридичне відношення до комунального підприємства. Аби уникнути і будь-яких розмов, і юридичних конфліктів», – запевнив Анатолій Капустюк.

Також поширювалася інформація, що «Амбер-Інвест» перевіряла прокуратури у ході слідства щодо отримання «Волиньприродресурсом» незаконних дозволів на видобуток бурштину.

Анатолій Капустюк підтвердив, що прокуратура брала доступ на отримання інформації про банківські рахунки фірми. «Компанія «Амбер-інвест» жодних юридичних або будь-яких інших взаємовідносин із комунальним підприємством «Волиньприродресурс» не було», – сказав посадовець.

За його словами, «Амбер-Інвест» створювали до того, як він отримав посаду в комунальному підприємстві.

«Були плани подаватися на отримання спеціального дозволу, на погодження обласної ради як на комерційну компанію. Але дані плани реалізовані не були, компанію зареєстрували, але жодної діяльності вона не веде. Навпаки: запропонували досвід, юридичні навички та знання прикласти на користь області та комунального підприємства», – розказав нинішній замдиректора.

Крім того, Анатолій Капустюк є співзасновником ТОВ «Екотехбуд», що отримало дозвіл на користування надрами в Житомирській області загальною площею майже 430 га.

«Спочатку одним розслідуванням намагалися прив’язати як мене особисто, так і компанію до радикалів. В іншій – начебто Insider оприлюднив інформацію, що їхні джерела стверджують про зацікавленість Розенблата (нардеп Борислав Розенблат, якому висунули звинувачення у корупційних діяннях в сфері ліцензування видобутку бурштину, – ред.)… зацікавленість буває різною. В Житомирі «зацікавилися» трьома компаніями, закінчилося для них анулюванням через суди спеціальних дозволів», – розповів Анатолій Капустюк і запевнив, що «Екотехбуд» не має жодного відношення до Борислава Розенблата.

Також Анатолій Капустюк прокоментував інформацію про те, що є співзасновником благодійної організації, назва якої – співзвучна фонду, що лобіював земельні афери Януковича. Зокрема, благодійний фонд «Відродження України» був орендарем землі у Межигір’ї. Після його ліквідації Капустюк у 2014 році заснував організацію із тією ж назвою.

За його словами, ця організація не є правонаступницею фонду і при його створенні Анатолій Капустюк не знав про його існування і про такий збіг назв.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Ангел!!! Фімочка, ну ви ето відєлі"?! Но одного не пайму, зачем фірма, єсли не занимаєтся Амбером - то єсть янтарем?! Добивать - нєчем, зато фірма!!! Куда мир котится?!!! І наш с вами знакомий, директор "Волиньпріродресурса" - Вася Столяр, - отличний менеджер! За что не возмётся - всьо у нєго отберут!!! То клуб футбольний то мерседес,... А так - парєнь - ничего...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні