Волиняни за півроку сплатили мільярд 300 тисяч ПДФО

0
-1
Волиняни за півроку сплатили мільярд 300 тисяч ПДФО
У першому півріччі 2017 року з легальних доходів волинян до бюджетів усіх рівнів спрямовано 1 мільярд 297 мільйонів гривень ПДФО.

Сума сплаченого податку на доходи фізичних осіб в області перевищує минулорічні показники в півтора рази, - повідомляє ГУ ДФС в області.

«Враховуючи підвищення соціальних стандартів в оплаті праці такий ріст надходжень ПДФО - очікуваний. Разом з тим, варто врахувати, що активна протидія практиці «тіньових» виплат безумовно впливає на стан надходжень податку на доходи фізичних осіб. Фахівці ДФС у складі комісій з питань дотримання гарантій в оплаті праці переконують більшість працедавців дотримуватися законодавчих вимог щодо офіційно працевлаштування найманих працівників, відповідно – сплачувати податок», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як запевнила керівник ГУ ДФС в області, заходи фіскального характеру застосовуються у виняткових випадках – за наявності обгрунтованих підстав, скарг чи повідомлень про порушення законодавства.

«Як свідчить практика, саме аргументований та конструктивний діалог - найбільш доцільний формат спілкування з працедавцями. Переважна більшість із них дослухаються до позиції ДФС та працюють у правовому полі», - підкреслила Світлана Савчук.

Довідково: аналіз надходжень за підсумками першого півріччя 2017 року свідчить, що ріст сплати ПДФО спостерігається на території усіх міст та районів області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні