--> «Я вже пропонував це робити на Волині, - священик про «Отче наш» у парламенті | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Я вже пропонував це робити на Волині, - священик про «Отче наш» у парламенті

9
6
«Я вже пропонував це робити на Волині, - священик про «Отче наш» у парламенті
Волинський священик Віталій Собко вважає, що читання молитви «Отче наш» перед початком пленарних засідань пішло б на користь Верховній Раді. Однак він не вірить, що таке рішення буде прийнято.

Про це голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП розповів в коментарі «Волинь24».

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонують читати «Отче наш» перед початком усіх пленарних засідань.

Протоієрей Віталій Собко вважає, що прийняття такого рішення пішло б на користь парламентарям.

«Релігія багато в чому людину все-таки стримує, особливо тоді, коли вона могла б зробити якесь зло. Є шанс, що згадавши про Бога і Божий суд, людина відповідальніше поставиться до своєї роботи. Хоча ми розуміємо, що є багато людей які не мають нічого святого, але на показ відвідують храми, виконують обряди», - переконує священик.
Втім, протоієрей не вірить, що таке рішення у Верховній Раді приймуть.

«Будучи депутатом Волинської обласної ради, я пропонував починати засідання не лише з гімну, а й молитви. Але навіть депутати обласної ради не прислухались до пропозиції, що вже й казати про парламент, де значно більше людей нехристиянських віросповідань або атеїстів. Не уявляю, щоб Верховна Рада прийняла таке рішення», - наголошує Віталій Собко.

Водночас він вважає, що обов’язкове читання молитви «Отче наш» не було б достатньою причиною для невіруючих депутатів покидати сесійну залу. Мовляв вони могли б з поваги до християн просто мовчки постояти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Геть з глузду з'їхали.Що політика та релігія одне ціле.
Відповісти
Я завжди вважала,що церква без політики може прожити,а от політика без цекви-ні... А бачу КП лізе кругом,та тільки СВІТ його ніде не визнає...
Відповісти
який "ОТЧЕ НАШ..." там фарисей на фарисеї і поклоняються вони Мамоні ...
Відповісти
тоді ще в області не всі поїхали дахом, щоб за таку муть і антидержавну єресь проголосувати. от зараз наскільки парламент шифером зашуршав, буде видно.
Відповісти
«Будучи депутатом Волинської обласної ради, я пропонував починати засідання не лише з гімну, а й молитви." Ну это явный перебор.
Відповісти
Скоро обовязково так буде. Бо без Бога нідо порога.молитва "Отче Наш" мае велику силу проти ворогів.

Відповісти
Найбільші атеісти, це попи з КП на чолі з Михаїлом. По простому, чорти в ризах.
Відповісти
Схаменіться люди ! Люди на Земля-планета - всі Божі діти ! У Бога немає релігій .. . Ми, люди самі статути придумуємо, патріархати, правила церковні . Маємо 10 заповідей божих і стараймося їх виконувати ... Як дивно, Господи, самі себе обманюємо... Ми люди чи нелюди ...?
Відповісти
Ось, що на цей рахунок пропонує перший віце-спікер ВР України Ірина Геращенко: "Деякі колеги на повному серйозні пропонують починати сесійний день з колективного зачитування " Отче наш"..... Зареєстрували відповідний законопроект. Дякую, що хоч без Хресної ходи кулуарами і розпівання псалмів.....
Я пропоную починати ранок з окроплення всіх святою водою- бо щось засилля біснуватих зашкалює у залі ВР. На біснующихся можна виливати зразу відро- може й допоможе.
А якщо серйозно, то для мене, як для віруючої людини, молитва- це інтимна справа, коли хочеться бути наодинці зі своїми думками і з Богом, й точно- без " соратніков по боротьбі " без моралізаторствующих фарисеїв всіх мастей .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні