Журналісти «розкопали», що в Чечні стратили 27 людей. Влада заперечує

2
0
Журналісти «розкопали», що в Чечні стратили 27 людей. Влада заперечує
Всього наразі журналістам відомо про 27 ймовірно вбитих після затримання правоохоронними органами, хоча, за їхніми даними, може йтися про 56 жителів Чечні.

Всі ці люди були затримані в різний час (9, 10, 21, 24 січня, - УНІАН.). Однак дата смерті, за інформацією журналістів, у всіх цих людей — одна: ніч з 25 на 26 січня, йдеться в розслідуванні "Новой газеты".

Тієї ночі усі затримані утримувалися в Грозному на території дислокації полку патрульно-постової служби поліції імені Героя Росії Ахмата-Хаджі Кадирова.

"За наявною у нас інформацією, затриманих в цю ніч розстріляли і розвезли по різних кладовищах, в тому числі християнських, і закопали в наспіх викопаних могилах (деякі місця поховань відомі "Новой газете", - УНІАН.)", - розповіли журналісти.

Ретельне вивчення списків затриманих приводить до висновку, що рішення про позасудову страту приймалося централізовано і, як не дивно, спонтанно.

Втім, саме так і приймаються ключові рішення в сьогоднішній Чечні, зазначили в "Новой газете".

"Незважаючи на те, що нашу інформацію підтвердили два джерела (в слідчому управлінні Слідчого комітету по Чечні та в адміністрації глави Чечні), ми не можемо стверджувати, що в ніч з 25 на 26 січня в Чечні відбулася безпрецедентна за своїми масштабами навіть для Чечні позасудова кара", - наголосили журналісти.

"Ми впевнені, що саме багаторічне потурання такій практиці зробило можливими масові переслідування геїв у Чечні. І якщо цю практику нарешті жорстко не припинити, наступного разу ми зіткнемося з ще більш зухвалим злочином, ніж вбивство людей тільки через те, що хтось вважав неприйнятною їхню сексуальну орієнтацію", - додали вони.

У квітні 2017 року "Новая газета" повідомила, що в Чечні затримали близько 100 чоловіків через підозри в одностатевих сексуальних стосунках. Стверджувалося, що їх тримають у секретних тортурних в'язницях. Десятки людей убито. Глава Чечні Рамзан Кадиров і МВС республіки спростували цю інформацію.

Міністр Чечні з національної політики, зовнішніх зв'язків, друку та інформації Джамбулат Умаров назвав брехнею публікацію "Новой газеты" про страту 27 осіб у ніч на 26 січня в Грозному.

Про це Умаров повідомив "Дождю".

"Я абсолютно впевнений в тому, що це не підкріплена ніякими доказами, джерелами брехня, яка має цілком визначене й дуже яскраве політичне забарвлення. Я завжди про це говорив і повторюю ще раз", — заявив Умаров.

На його думку, журналіст "Новой газеты" Олена Мілашина — автор публікації про страту 27 осіб у Грозному — намагається розвивати "гейськую тему", яка "давним-давно забута".

"Ця так звана стаття, про яку ви говорите, — це черговий виток і сплеск нездорової фантазії пані Мілашиної, яка, мабуть, і далі хоче розвивати цю давним-давно забуту тему. Ну, це справа Мілашиної (...) Ця гейська тема тепер тільки смішить. Мені дуже дивно, що ця тема знову й знову піднімається. Мабуть, фантазії Мілашиної та її колег з "Новой газеты" настільки збідніли й вичерпалися, що вони знову і знову повертаються до тих скандалів, авторами яких вони і були. Ось, мабуть, і все, що я можу сказати з цього приводу", — наголосив Умаров.

Він також зазначив, що розглядає матеріал у "Новой газете" як "чергову порцію дезінформації, яка спрямована проти Чеченської Республіки".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как и многие наши украинцы искал как отправиться в Польшу и найти работу.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много фильмов на Ютубе, но больше всего мне понравился сайт https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вакансий для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом работы в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/vakansii-raboty-v-polshe-dlya-russkix.html
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/buxgalterskij-kalendar-na-berezen-2017-roku-v-ukra%d1%97ni-2.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/religiyni-svyata/yakogo-chisla-bude-svyata-trijcya-v-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/goroskop-na-vesillya-2017.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/religiyni-svyata/cerkovnij-kalendar-na-lyutij-2018-roku-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/yak-vidpochivayemo-na-novij-rik-2017-v-ukraini.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні