Диски Винника, ручка Романюка і Євангеліє від Гунчика: як у Луцьку збирали гроші на церкву. ФОТОРЕПОРТАЖ

5
-4
Диски Винника, ручка Романюка і Євангеліє від Гунчика: як у Луцьку збирали гроші на церкву. ФОТОРЕПОРТАЖ
У Луцьку відбувся благодійний аукціон зі збору коштів на будівництво храму Святого Миколая-Чудотворця у Волновасі.

Дійство проходило у четвер, 6 червня, у Палаці культури міста.

За словами народного депутата Дмитра Лубінця, вперше парафію УПЦ КП у Волновасі відкрили два роки тому. Нині ж у районі налічуються вже п’ять парафій.

«На жаль, обставини співпраці і дружби міст – неприємні. 22 травня 2014 року вранці ми дізналися, що один із підрозділів 51-ї бригади потрапив під обстріл. У результаті цього 18 хлопців загинуло і 10 отримали поранення. У той день прийшло усвідомлення, що у нас насправді війна. Це сумно, але приємно, що не зважаючи на біль, на втрату, люди знаходять у собі силу щось реалізовувати, як от проект із будівництва храму», – розповів радник голови ОДА Тарас Яковлев.

Він додав, що храм Святого Миколая-Чудотворця – лише частина проекту, адже на території церкви планують розмістити дерев’яну капличку, дзвіницю, гуманітарний центр із недільною школою та сквер.

«Ми докладатимемо максимум зусиль, аби продовжити співпрацю між нашими містами і все те, що розпочав Микола Романюк», – зазначив виконувач повноважень міського голови міста Волноваха Ігор Ісміханов.

Наразі на рахунках фонду «Волинь-2014», який долучився до збору коштів на храм Святого Миколая-Чудотворця у Волновасі, знаходиться 1 мільйон 145 тисяч гривень. Із цих коштів уже повністю профінансували будівництво фундаменту. Представники фонду кажуть, що у на будівництво церкви хочуть зібрати 5 мільйонів гривень.

«Цей храм має стати містком єднання людей, яких довгий час намагалися поділити. Перед смертю і перед Богом ми всі рівні. Ця благородна справа має бути народним, спільним будівництвом, а не проектом окремих благодійників», – сказав один із представників фонду «Волинь-2014» Володимир Мельникович.

На благодійному аукціоні представили 18 лотів, серед яких: ікона Святого Миколая, яку намалював боєць АТО Олександр Рабчук, ручка покійного мера Луцька Миколи Романюка, Холмське Євангеліє VIII ст. і медальйон із зображенням Холмської Богородиці від Володимира Гунчика тощо. Загалом під час дійства зібрали понад 480 тис. грн. Усі виручені кошти спрямують на будівництво храму Святого Миколая-Чудотворця у Волновасі.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Євангеліє від Гунчика - щось нове в православному світі!
Відповісти
хто-зна, може це його редакція??))))
Відповісти
І Спасителя там звати Петро Олексійович!
Відповісти
А Спасителя там звати Петро Олексійович?
Відповісти
то скільки наші Бики виняли з кишені і поіменно цікаво?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні