УПЦ МП судиться з Міністерством культури

23
1
УПЦ МП судиться з Міністерством культури
УПЦ МП подала до суду на Міністерство культури України за відмову реєструвати статути церкви.

Про це стало відомо під час круглого столу, організованого єпархією, 5 липня.

«Між статутом УПЦ (МП) і УПЦ КП немає жодної різниці, бо вони типові. Держава поставила перед релігійними організаціями вимогу: до кінця 2017 року зробити перереєстрацію статутів. Там потрібно вказати три пункти: що це неприбуткова організація, що майнові питання вирішуються за участі парафії, а третій, на жаль, я достеменно не пам’ятаю. Усі пункти внесли. Статути подаються на перереєстрацію, як тільки документ доходить до відповідних органів, то починають виникати проблеми. Не тільки у Волинської єпархії, а й інших», – розповів протоієрей Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський.

За законом потрібно за місяць зареєструвати статут. Якщо ж цього не зроблять, то контролюючі органи мають надати офіційну відповідь щодо зауважень до документу.

«Проходить місяць і тобі відповідають, що відправили статут на розгляд у Міністерство культури. Яким чином Мінкульт може проводити юридичну правознавчу експертизу вже зареєстрованих релігійних організацій? У Києві наші статути затримують, причому там ми змінили пункти відповідно до державних вимог», – зауважив Олег Точинський.

Протоієрей додав, на Тернопільщині, коли статути понесли на реєстрацію, чиновники відмовили у цьому, мовляв, УПЦ все одно скоро заборонять. Відтак, УПЦ подала до суду на Міністерство культури через те, що воно не подає офіційних пояснень щодо відмови у реєстрації статутів єпархії.

«25 років статути реєструвалися, а на 26-ий хтось почав грати у велику політичну гру. У церкви ж зовсім інші цілі – займатися спасінням душ людських. Нам хочуть «шити» те, чого немає», – наголосив Олег Точинський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай заберуть назву " українська", та реєструються, як є насправді "російська"
Відповісти
ну і ви не пишіть тут "лучани", а пишіть як є - сектанти-з-собору.
Відповісти
порахуй за скільки шкурок маацковська секта купила в константинополі свою парафію
Відповісти
яку парафію? що мелеш? іксперт))
Відповісти
а може все-таки пан-отець згадає, який був третій пункт ?
Відповісти
Перерегистрацыя повад закрепить имущество громады за церковью одного интересного центра всиленной.гибридной.апубликуй статут весь.
Відповісти
А можливо треба зареэструвати КП як секта та політична партія? Читайте статут УПЦ. А то ви тільки новини побачили і вже експертами стали!!! Ганьба - народ тупіє на очах. Господи помилуй!
Відповісти
Церква несе світло лише коли горить. Яка різниця шо там в статуті. Церкву потрібно знищити.
Відповісти
Ті москалі вже геть обнагліли. Мало того, що розв'язали братовбивчу війну на сході, так ще хочуть через свої церкви промивати мізки і без того несвідомим окремим українцям, розпалюючи при цьому міжконфесійну ворожнечу. В нас по Володимирській теж є такий один в..и..р..о..д..о...к, отець Ніколай, забрав у дітей єдиний майданчик і будує під патронатом депутата міської ради Бондарука Романа собі халупу. Люди судилися, луцький суд заборонив будівництво. Ті подали до львівського апеляційного, "гуманний суд" скасував рішення луцького, видно їм там зі Львова "видніше" чи потрібна серед будинків та церква. Поки розглядає справу Київський суд, вони активно провадять будівництво. Вкотре переконуюсь, ніхто не має такої наглості, впертості, ні наші православні, ні католики, ні протестанти як ті кляті москалі. Там де вони, там завжди біда і розруха, гнати їх з нашої землі треба.
Відповісти
Про наглість попитайте попів із собору,як знищили столітнійцвинтар, там, де тепер семінарія) Як тулять магазинчик на місці поховання, при брамі собору. То не біда іне розруха?А на Володимирській , у цьому мікрорайоні, є майданчики, аби гралися)
Відповісти
Це був дитячий майданчик, де влітку хлопчаки грали футбол на зеленій травичці, а не як тепер, на асфальті біля нашого будинку і серед машин, дівчатка розкладали покривала і гралися ляльками, зимою робили снігові фортеці і гралися у сніжки. Та в будь-якої дитини з прилеглих будинків можна запитати чи щасливі вони через те будівництво, відповідь буде очевидна. Мало церков поблизу ? Пару метрів на Омелянику є московська. Варто було для кількох сімей забирати у дітей площу? До всього із грубим порушенням генплану МКС, в який до речі, ту церкву ніхто не впише, а також державних будівельних норм і Законів України "Про регулювання містобудівної діяльності" і "Про місцеве самоврядування в Україні". Територія огороджена впритул до бомбосховища і заважає прямому доступу на лихий випадок. При викопуванні котловану, порушили ізоляцію теплотраси, а по весні виявилось, що і було пошкодження труби. Мало фактів ? Але саме головне, це не земні людські закони, Бог бачить ту неправду і зло, на якій провадять будівництво. Тому земельку або відберуть, або потім то всьо згорить, хай Кіріл більше грошей туди закопає.
Відповісти
не п...ди тут. не було там ніякого майданчика. і ні в який футбол там ніхто не грав, там ділянка під нахилом була, на ній росли бур'яни і собачники там собак хіба виводили. поруч у дворі є спортивний майданчик, захаращений, спрямуй туди свою енергію.
Відповісти
О, впізнаю чергового володимирського москалика. Не дивуйтесь, у них завжди такі відговірки, захаращено, собаки сер...ть, а вони такі самі правильно православні, прийшли і порядок навели. Мені з вікон 102го добре видно, що було і як гралися там діти з нашого і прилеглих будинків, а на що ви перетворюєте ділянку то всім вже набридло. Після дощів був чистий асфальт, на днях приїжджаю з роботи, дивлюсь між будинками болото, питаю у сусіда звідки, та москалі якусь с…р…а….н….ь викачували прямо на дорогу. Грошей не жалієте на стройку, то не пожаліли б і на машину з цистерною, щоб між будинками не робити такий срач. Ні сорому ні совісті ні в Горчинського, який продав цю землю, і землю під школу у мікрорайоні, ні у вашого попа Нікіти.
Відповісти
А шприців об які могли поранитися діти. Пяничок, наркошів, сміття та безладу раніше ти там не бачив?
Відповісти
Шприців я там ніколи не бачив. Ну заходив безгатько в бомбосховище взимку. П'яничок то скрізь хватає, благо є на районі ваші прихожани, які мають по МКС точки. А от сміття то там точно не було, там росла трава, на якій любили гратись дітлахи, і 2 берізки, які знищили. І, до речі, в травні посадили сина вашої прихожанки, за то шо ширку варив, так що знайте люди який "цвіт нації" виховує МП. Його завдання, зруйнувати країну із середини через свідомість наївних людей, посіяти ворожнечу між братами, чоловіками і жінками. Знаю не один випадок, що сім'я на очах розсипається бо чоловік ходить у Собор, а жінка у Покровську, і якщо той може сходити у Покровську, то в баби принципи, ноги моєї у розкольників не буде. По чийому це нраву відбувається, що роблять московські попи в нашій країні, чому московська церква називається на кожній вивісці українська православна церква ? Я так скажу, в людей є межа терпіння, і я не завидую тим ожирілим, кровожадним московським пописькам, коли прол’ється на них гнів Божий через дію простих людей. Поки їх культурно попереджують, але що буде далі, лише Богу відомо.
Відповісти
який-який ви виграли суд? який отець Миколай? чувак, що ти вживаєш, які психотропи? громада виграла всі суди за право будуватись, настоятелем є отець Ілля)) йди плач, ридай, але більше ти людям нічо не пересереш своїм стогоном)
Відповісти
Ну-ну, побачим ) Я не стону, а тішуся, бо дарма гроші вкопуєте )
Відповісти
займайся своїми справами, передусім головою своєю здоровою.
Відповісти
який піп Микита?))
чуваче, я за тебе вже боюся)
це ж ви на якийсь посаді в ЛНТУ фігурували як старий кадебешний стукач? бо там на район тільки дві-три людини явно хворих, що там скакали під будівництвом)
Відповісти
А ти напевно той фраєр на BMW з литовськими бляхами JOG 947, який курує стройкою і матюкає постоянно попа .
Відповісти
не юродствуй, сину мій. Із 1795 по 1992 роки на Волині діяли єпархії під різними назвами у складі Російської Православної Церкви. так всі претензії щодо будівництва на могилах - в маацкву. а щодо магазинчика при брамі - на час будівництва поховання на цьому місці відсутні.
Відповісти
почитайте історію що таке велика схизма. чому всім людям так важко це зробити. церква христова є одна.
Відповісти
розкажи маацковським попам по єдину христову церкву
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні