--> У ще одному луцькому кафе з'явилось меню шрифтом Брайля | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У ще одному луцькому кафе з'явилось меню шрифтом Брайля

0
-1
У ще одному луцькому кафе з'явилось меню шрифтом Брайля
У ще одному закладі Луцька презентували меню для незрячих людей.

Відтепер більше 10-ти закладів обласного центру Волині можуть обслуговувати людей із вадами зору, - пише ІА «0332.ua».

У середу, 5 липня, у «Ring Dj Cafe», що розташований на проспекті Волі, презентували меню, надруковане шрифтом Брайля.

На захід прийшли не тільки люди з вадами зору, але й усі небайдужі лучани та люди, які причетні до створення меню для незрячих.


«Коли у Луцьку почала працювати студія друку шрифтом Брайля, то в кінці року ми презентували меню у кафе «Аліса». Тоді я сказав, що хочу, аби меню для незрячих у Луцьку не було дивиною та родзинкою. І ви знаєте, моя мрія здійснилася! Тепер у багатьох закладах нашого міста є меню шрифтом Брайля», - почав голова ВОО ВГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Відтак, за словами Віталія, обираючи заклад, незрячі люди можуть відвідати піцерію «Теревені», «Тарантелла», «Фелічіта», «Дядя Pizza», «Ring Dj Cafe», пивний клуб-броварня «Карабас-Барабас», ресторація «Колобок», «Курінь», «Львівський Штрудель», кафе «Аліса» та кафе кавказької кухні «Шафран» та інші, бо саме у цих луцький закладах офіціанти запропонують спеціальне меню.


«Меню шрифтом Брайля – це насправді дуже важлива річ. Надзвичайно приємно, що є люди, які ініціюють та реалізовують це. У вас є наснага, є бажання і, якби не ви, то навряд це було реалізовано», - виступив помічник депутата Андрія Покровського Тарас Шкітер.


Під час презентації усі присутні мали можливість відчути на собі як це – не бачити власної тіні.

У рамках презентації координаторка ГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Юлія Савчук провела тренінг, метою якого було навчити обслуговуючий персонал закладів поведінки із клієнтами, що мають вади зору.

Жінка роздала присутнім чорні пов’язки та кілька малюнків-декорацій, аби гості на дотик відгадали, що зображено на предметі.

У підсумку, жодна людина із зав’язаними очима не змогла впоратись із завданням.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні