У Нововолинську художника звільнили за фото бабці-жебрачки

7
7
У Нововолинську художника звільнили за фото бабці-жебрачки
У Нововолинську художника-оформлювача міського Палацу культури Андрія Бурду звільнили за світлину з бабцею-жебрачкою під час святкування надання Україні безвізового режиму.

Про це пише «Радар».

Андрій Бурда працював художником-оформлювачем у міському Палаці культури 9 років. Коли вдруге влаштувався туди на роботу (зарплатня мінімальна), не брав ні лікарняного, ні відгулів, працював завзято. Прогулів не було, претензій до його роботи начальство не висувало. Мав нормальні робочі стосунки з усіма.

11 травня у Нововолинську відзначали надання Україні безвізового режиму. Підняли прапори – державний і Євросоюзу, зібрали на площі перед міськрадою свідому молодь – студентів та учнів, дали їм у руки плакати «Україна – це Європа», «Ми – європейці». На сайті міськради подали пафосний фоторепортаж.

Під час свята на лаві спала старенька жебрачка. У Нововолинську півміста її знає. Їй навіть величезна стереоколонка біля лави не заважала. Андрій цю бабцю сфотографував. Біля лави стоїть бабина палиця, трохи далі проглядається стіна стадіону. Жодної політики, просто фото. Десь навіть із гумором, хоч і сумне. Бурда назвав його «Колискова» і виклав на власній сторінці у «Фейсбук».

Хтось побачив світлину і угледів у ній злісний політичний підтекст, спрямований проти місцевої влади. На нараді у виконкомі мер Віктор Сапожніков, як розповідають, різко висловив невдоволення з приводу таких «неправильних» фото і таких несвідомих фотографів. Начальник відділу культури Інна Левкова його почула. Директор Палацу культури Леся Твердохліб почула свою начальницю.

Андрію наполегливо порекомендували видалити фото бабці-жебрачки з його сторінки, що він і зробив. Було неприємно, але на тому, думав, питання закрили. За кілька днів у виконкомі висловили здивування: «Як, він у вас там іще працює?». Відтак, керівництво Палацу культури довело до художника необхідність звільнення з роботи.

Андрій Бурда пішов з посади «за згодою сторін». Працівники культури тепер нервово жартують, коли хтось фотографує якусь цікавинку: «Дивись, а то і тебе звільнять».
За спиною мера Сапожнікова – та сама колонка, яка стояла біля бабці-жебрачки
За спиною мера Сапожнікова – та сама колонка, яка стояла біля бабці-жебрачки

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
радянський принцип спрацював
Відповісти
На місці художника - давати інтерв'ю серйозній пресі, і паралельно подавати до суду за протиправне звільнення, хоча б приницпово!
Що у нас тепер взагалі за порядки?
За правду звільняють, просто зателефонувавши з якогось ср**ого виконкому?!?
Уху їли вони так чи що?
Мали б терміново вирішити питання з бабусею, знайти для неї жило/ пансіонат і показати роботу хоч із запізненням. Але - підхід у них інший...
Відповісти
А може треба отаку владу звільнити що довела людей до такого стану!!!!
Відповісти
Хай би себе звільнив за таке не звільняють а премію давати треба за небайдужість до жебраків, а він щоб допомогти людині нехай в будинок пристарілих пристрої и він херньой займається конечні
Відповісти
Соувпадєніє...нє думаю!!!
Відповісти
не будь дурний, подай в суд - поновлять ще й вимушений прогул оплатять + моральну компенсацію....
Відповісти
Хіба наші суди чесні та незалежні? Судді будуть тримати сторону місцевих князів. У них кругова порука, а простий народ для них - ніхто. Але спробувати можна. А раптом... Від душі Андрію бажаю удачі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні