У Луцькій мерії визнали, що не знають причини смороду

5
-5
У Луцькій мерії визнали, що не знають причини смороду
Луцька міська рада відповіла на петицію про «Програму екологічного захисту міста». Відповіла грунтовно і по пунктах (див. документ нижче). Більше того: пропозицію створити таку програму підтримала, і навіть пообіцяла «в найкоротший термін розробити нову екологічну програму», врахувавши висловлені у петиції побажання.

Втім, як на мене, поставивши підпис під відповіддю на петицію, тимчасовий виконувач обов’язків луцького мера Ігор Поліщук водночас розписався у неспроможності захистити екологію міста взагалі і чистоту його повітря зокрема. Чому?..

ТОМУ ЩО МЕРІЯ ДОСІ НЕ ЗНАЄ, ЩО У МІСТІ СМЕРДИТЬ

У відповіді на петицію Поліщук уникає конкретики. Він пише: «основною причиною неприємних запахів розглядається скид виробничих відходів та господарсько-побутових стоків на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу». Не «встановлено», не «є», а всього лиш розглядається». Версія така, розумієте?

І зразу перекреслює цю «основну версію». Бо визнає: завод зупинили, «однак запах продовжує поширюватись містом».

Поліщук киває на сусідів: згадав каналізацію в Гіркій Полонці, очисні споруди в Липлянах і Княгининку, і навіть полігон у Брищі, що за 15 кілометрів від Луцька.

Про іншу ймовірну причину смороду – неконтрольований злив відходів виробництва у міську каналізацію, зокрема, м’ясовиробниками – у відповіді взагалі не йдеться. Всього лиш сказано: ми, мовляв, обстежуємо каналізацію «на предмет виявлення несанкціонованих підключень до цих мереж», і «у разі виявлення таких порушень приймаються необхідні заходи до їх усунення».

Конкретики – нуль. Були ці виявлення? Були спроби розібратися, чи це не вони смердять? Що це за загадкові «необхідні заходи»?
А якщо нема конкретики – то чи можна сподіватися на ефективність того, що роблять міські чиновники?

… Ще 22 травня голова облради Ігор Палиця заявив: «Через тиждень скажемо, чому у Луцьку смердить». Відповідь на петицію писалася через ТРИ тижні після заяви Палиці. А віз і нині там.

Володимир ПАЩЕНКО

P.S.

І тим не менше, ще раз дякую луцькій мерії, що дослухалася до пропозиції взятися за комплексний захист екології міста. Беру на особистий контроль розробку і запуск в дію обіцяної Ігорем Поліщуком нової Екологічної програми. Шановні чиновники Луцької мерії: будьте готові до того, що вас проситимуть чи не щотижня звітуватися про те, як іде робота над цією програмою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
невже незрозуміло,що поля фільтрації.які були розраховані на прийняття стоків тільки з цукрового заводу перевантажені стоками житлових будинків і перестали функціонувати.От і смердить.
Відповісти
Просто владі невигідно визнати, що зливаються фекалії цілого району і прилеглих сіл на поля фільтрації. Бо як визнають, то потрібно ті стоки припинити, а припинити то неможливо, бо цілий район втопиться у своїх какашках. От і переливають з пустого в порожнє. І шукають на кого спихнути то на ковбасників, то на спиртзавод, то на інопланетян
Відповісти
Дожилися, щоб так смерділо! Люблю Луцьк, прекрасне, комфортне для життя місто, шкода, що немає толку..
Відповісти
Нічого без мене неможуть зробити
Відповісти
ти вже наробив. нюхають всі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні