«Коли Київ масово загнали в Дніпро, Волинь уже мала свого архієрея», - митрополит Михаїл

17
14
«Коли Київ масово загнали в Дніпро, Волинь уже мала свого архієрея», - митрополит Михаїл
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл вважає, що на Волині православна віра існувала ще до хрещення Києва.

Про це він заявив 18 червня під час богослужіння на залишках церкви Іоана Богослова, що на території Луцького замку.

«Якщо ми уважно читаємо літопис, там сказано, що князь Володимир приїхав в Луцьк і наказав відновити стіни, укріпити храм та інші будови. Це означає , що тут уже були люди і було місто», - наголосив владика.

«Коли Київ тільки хрестився, не ставши ще до кінця православним, а лише масово був загнаний в Дніпро, Волинь уже мала свого архієрея, який керував безліччю православних храмів і приходів. Ось це наша історія, славна історія цього міста», - додав він.

Зі слів митрополита, Луцьку значно більше, ніж 900 років і неважливо, як ця територія називалась раніше.

Священнослужитель додав, що усі волиняни – нащадки князів, а не малороси.

«В ваших жилах – князівська кров. Пам’ятайте про це, не давайте себе принижувати, будьте гідні свого походження і не продавайте за похльобку і сало своє первородство», - підкреслив Михаїл.

Нагадаємо, священики УПЦ КП сьогодні провели першу службу на руїнах церкви Іоана Богослова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто там ближчее да Міхаіла.... Що він курить?
Відповісти
Хочешь курнуть или лучше покопаешься в истории архивов
Відповісти
таким невігласам як ти і курити не треба.
Відповісти
справді, історичні джерела говорять про те, що християнство прийшло на Західну Україну ще до хрещення Київської Русі князем Володимиром.
Відповісти
Християнство не приходило - його принесли на мечах хрестителі.. Тоді їх вчасно не перевішали, тому зараза іудейська тут розповсюдилась...
Відповісти
у Києві дійсно Володимир хрестив мечем, а от в Західну Україну християнство прийшло з Моравії, куди його поширювали Кирило і Мефодій
Відповісти
Що вже меле міхаїл..? Так ПРАВОСЛАВНА віра пішла з Луцька??? Ото вже загнув. Щоб таке зморозити треба дійсно щось курнути... Для наступних "перлів" скористайся БЕЗВІЗ і за добавкою..
Відповісти
ти, хамидло, спочатку хоч щось почитай, а потім будеш тут кудахтати
Відповісти
"Волинь 24" зробила сьогодні мій день! Я ще не сміялася так багато, читаючи публікації про Михаїла! Хочеться сказати: "говоріть, говоріть ..." такого потоку дурі за один день ще ніхто не продукував! Дякую редакції за детальне висвітлення події у Луцькому замку! Цікаво, хто після всього, що наговорив піп, зацікавиться цією проблемою: лікарі чи правоохоронці?! Жгі, поп!!!



Відповісти
ще одне з конопель, чи то з лісу вискочило
Відповісти
Собаки гавкають. а караван іде...Школа лише караван без мудрої голови.
Відповісти
підкажіть ще Міші хтось про хана Кубрата. бо він явно пітєрську семінарію прогуляв і не знає, а це відкриття зробив про приходи Моравської єпархії, які тут були. у будь-якому випадку, його конторка до тієї історії відношення не має.
Відповісти
Митрополит все вірно сказав. А ви невігласи! Вчіть історію в сучасних українських істориків, які фактами доводять правду, а не в окупантів, які писали що хотіли. Найсильніші княжі роди походять з Волині йопта!
Відповісти
Для патріота - сучасні українські історики пишуть маразм - то українці Чорне море викопали то українці були центром світу, хоча сама назва Україна зявилась тільки в 16-17 столяттях. Сучасні історики - найбільші брехуни і невігласи..
Відповісти
Перед тим, як висміювати, - читайте історію розумники. 992 р. вже був єпископ на Волині. https://www.pravoslaviavolyni.org.ua/yeparkhiia/istoriia/
Відповісти
це був православний єпископ, а не розкольник-сектант. в іншому Бішоп Майкл нарешті просвітлився.
Відповісти
На рахунок православного єпископа - до 1054 року і поняття такого не було - церква була єдина - не православна і не католицька. При цьому з точки зору римо-католиків від Єдиної Вселенської Православної Кафолічної Апостольської Церкви відкололись православні ("схизматики"), а з точки зору православних - католики ("латиняни", "папісти"). Корону Володимир отримав від Папи, до якого їздив кілька разів, а потім і його син.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні