Родом з Волині. Компанія «Континіум» відзначила 25-ліття*

6
-9
Родом з Волині. Компанія «Континіум» відзначила 25-ліття*
Жодна інша компанія не згуртувала довколо себе стільки талановитих та професійних волинян. Нині на підприємствах, що входять до групи “Континіуму” працює більше 14-ти тисяч людей. Компанія стала гордістю Волині. Всеукраїнським брендом, серцем і місцем народження якого вважається древній Луцьк.

Успіх компанії - це її люди. Запорука успіху для керівництва - це вміння гідно цінувати людську працю. Свої горизонти компанія “Континіум” відкрила саме завдяки розумінню цих простих, але часто чомусь складних для втілення істин. Ось чому свій перший важливий рубіж, своє 25-ліття, “Континіум” відзначав з лучанами і серед лучан.

З днем народження “Континіуму” вітали керівники компанії. Згадували знакові фрагменти і дякували за визнання. Збавляти динамічні темпи розвитку компанія не збирається. За роки синонімами до її назви уже стали й імена акціонерів: Степана Івахіва, Сергія Лагура та, звісно, Ігоря Єремеєва. Людей, котрі стали двигуном “Континіуму”.

У КОМОРІ Й ЛІВОЮ РУКОЮ: ЕМБЛЕМУ “КОНТИНІУМУ” НАМАЛЮВАВ ІГОР ЄРЕМЕЄВ

Євген Єремеєв - керівник Волинської регіональної дирекції WOG/
Євген Єремеєв - керівник Волинської регіональної дирекції WOG/


Це тепер “Континіум” - фінансово-промисловий гігант. А починалося все, як відомо, ще в далекому 1992-му, коли товариші Ігор Єремеєв та Степан Івахів створили невелике підприємство з пошиття шкіряних курток. Уже за кілька років вони дали старт відомому нині бренду West Oil Group (WOG), зробивши ставку на торгівлю енергоносіями. Перша в історії “Континіуму” заправка WOG - зліва на Цуманському перехресті, на узбіччі дороги з Луцька до Рівного. З неї і почалася історія West Oil Group (WOG). Нині мережа є законодавцем “моди” у торгівлі нафтопродуктами в Україні.

Як у день ювілею згадував брат Ігоря Єремєва Євген, один зі співзасновників компанії, а нині директор Волинської регіональної дирекції компанії WOG, емблема “Континіуму” і власне назва постала з легкої руки Ігоря Мироновича.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку презентували фільм про співзасновника «Континіуму» Ігоря Єремеєва

- Оця знайома всім емблема компанії “Континіум” (голова чи то собаки, чи то коня)... Ігор Миронович Єремеєв на моїх очах малював її у коморі в нашій хаті. Малював три ночі. Перебирав різні варіанти. До речі, лівою рукою! Мало хто знає, але він малював чудові портрети і завжди лівою. Я його тоді якось запитав: “Що ж таке “Континіум”?” А він відповів, що це стабільність, надійсть і прогрес. Так воно і є, - розповів Євген Єремеєв.

Саме його як старшого брата і людина з досвідом керівника тоді, в 90-х, Ігор Єремеєв попросив допомогти у бізнесі. Сьогодні це - вервечка спогадів. І вже - неповторні фрагменти постання компанії “Континіум” на теренах Західної України.

- Трохи я недолюблював бізнесменів на перших порах. Але склалося так, що мене попросили допомогти бізнесу в деяких питаннях. 38 років: я вже мав за плечима певний життєвий досвід. Ту проблему, яку вони не могли вирішити за два місяці, я вирішив за дві доби. А справа була в тім, щоб на станцію “Ківерці” прибуло 110 цистерн із нафтопродуктом, тоді як станція може прийняти тільки 30-ть. Ми це влаштували методом “дружби, любові і печінки”. Були здивовані всі, в тому числі й гендиректор Ігор Миронович, - згадує нинішній директор Волинської регіональної дирекції компанії WOG.

Душею компанії “Континіум” є одна з її старожилів Тетяна Машировська.

Тетяна Машировська.
Тетяна Машировська.


- Коли я прийшла, працювало 30 людей. В куточку (бо був ремонт) сиділо два молодих чоловіки. Мені кажуть: “Оце директори”. Подумала: “Боже, то такі молоді хлопці?! Що ж вони накерують?! Та як почали працювати, як закрутили цю компанію, як стали їздити, шукати, торгувати, зробляти. Було нелегко: перші десять років працювали навіть без вихідних. А потім узялися розвивати виробництво. Поїхали Степан Петрович з Ігорем Мироновичем в Європу, побачили, як там працює виробництво, і почали у нас відкривати заводи та виробляти продукцію. Це неймовірна мені радість - 23 роки працювати у найпотужнішій компанії Західної України, - щиро згадувала жінка.

Що було найбільш очевидним у день ювілею, так це те, що заслуга акціонерів компанії - у вмінні зібрати колектив та тримати команду довколо певної ідеї. Як слушно зауважила Тетяна Машеровська, 90 відсотків нинішнього ТОП-менеджменту - люди, які прийшли в компанію на рядові посади молодими людьми.

“ЦЯ ЕКСПАНСІЯ ТРИВАТИМЕ І НАДАЛІ”, - ГЕНДИРЕКТОР WOG

Гендиректор нафтової компанії WOG Сергій Корецький та директор курортного комплексу Ріксос-Прикарпаття Олена Палагута.
Гендиректор нафтової компанії WOG Сергій Корецький та директор курортного комплексу Ріксос-Прикарпаття Олена Палагута.


Невипадково саме Луцьк “Континіум” обрав місцем святкування свого ювілею. Це місто, де б’ється серце компанії, яка нині є одним із найбільших роботодавців в Україні.

- Компанія народилася в Луцьку, всі ідеї народилися в Луцьку, більшість нашого колективу родом так чи інакше з Луцька, з Волині. Ось чому ми саме тут святкуємо цю дату. WOG на сьогодні - це понад 500 АЗС в державі. Декілька років тому ми почали активно розвивати наші сервіси. Представлені сьогодні в аеропортах України, в центральних частинах міста країни. Ця експансія триватиме й надалі.

Сьогодні багато партнерів і друзів приїхало нас привітати, але ми твердо знаємо, що основний наш партнер - то клієнт. Четверту частину всіх нафтопродуктів в державі продає компанія WOG. Велике дякую, будемо й надалі старатися не підвести вас, - зауважив гендиректор нафтової компанії WOG Сергій Корецький.

До фінансово-промислової групи “Континіум” нині входять відомі в Україні підприємства. Деяким із них “Континіум” дав “друге дихання”.

Як, скажімо, приватне акціонерне товариство «Дубномолоко», яке з 2001 року стало одним із профільних активів компанії. Сьогодні тут виробляють та успішно реалізовують тверді і плавлені сири під торговою маркою «КОМО».

- “Дубномолоко” 10 років тому влилося у велику родину “Континіуму”. Але ці десять років пройшли як один день. На сьогодні завдяки інвестиціям ми є лідерами в Східній Європі не лише з обладнанням (а воно у нас все німецьке, французьке, польське), а й за якістю. Пишаємося, що випускаємо 10 видів твердих сирів, 20 видів плавлених сирів. Горді тим, що “КОМО” - це “Дубномолоко”! - зізнався голова правління ПАТ “Дубномолоко” Олег Власюк.

Керівник ПАТ Дубномолоко Олег Власюк: ми горді, що маємо КОМО!
Керівник ПАТ Дубномолоко Олег Власюк: ми горді, що маємо КОМО!

Директор компанії Євротон Ярослава Острожчук: Континіум - цілісна команда!
Директор компанії Євротон Ярослава Острожчук: Континіум - цілісна команда!


У 2002-2003 роках компанія придбала і модернізували два цегельних заводи у Львівській та Закарпатській областях. Так постала ТМ «Євротон» - лідер вітчизняного ринку з виробництва та реалізації лицевої і клінкерної цегли.

- Усі оглядаємося на європейських виробників, але в 2005 році жоден європейський виробник обладнання не вірив, що ми на нашому підприємстві без глобальної реконструкції зможемо зробити клінкер. Та ми це зуміли! Це заслуга кожного працівника без винятку. Успіх компанії залежить не від потужностей, не від умов роботи, а від цілісності команди. А ми, “Континіум”, - цілісна команда! - слушно зазначила директор компанії “Євротон” Ярослава Острожчук.

Титул п’ятизірковості гідно несе один із кращих курортів не лише Трускавця, а й усієї України “Ріксос-Прикарпаття”. Відчинив свої двері у 2005-му. А в його успіху теж - волинське коріння. Підприємство входить до ФПГ “Континіум”, керує ним відома на Волині Олена Палагута.

- У кожного є певні речі, якими ми пишаємося. Я пишаюся своєю родиною, батьками, які все життя поруч зі мною, і доньками, які прагнуть бути успішними та корисними людям. Я пишаюся колегами та друзями, з якими працюю понад 20 років в компанії “Континіум”. Бажаю, щоб ще років 25-30 ми були разом. Вашим родинам та Україні - миру і спокою. Запрошую в “Ріксос-Прикарпаття”! - наголосила директор курортного комплексу “Ріксос-Прикарпаття” у Трускавці.

ДАЛІ БУДЕ: “КОНТИНІУМ” БЕРЕ НОВІ БАР’ЄРИ І МРІЄ ЗБУДУВАТИ ЛУЦЬКИЙ АКВАПАРК...

Гендиректор Групи компаній Континіум Олег Галущак: беремо нові вершини!
Гендиректор Групи компаній Континіум Олег Галущак: беремо нові вершини!


Попри те, що “Континіум” має згуртований багатотисячний колектив, компанія запрошує до себе молодих людей, креативних, ідейних і тих, котрі прагнуть розвитку. “Континіум” став “стартапом” для багатьох відомих волинян. І не раз довів, що за ним - перспектива.

- Я прийшов в “Континіум” 17-ть років тому. Свого часу мені, як і багато кому, дали такий шанс акціонери компанії Ігор Єремеєв та Степан Івахів. Був рядовим спеціалістом. Хочу сказати молодим людям, які мають амбіції і бажання тут працювати: “Приходьте!”. Такої дружної команди і такої перспективи годі знайти, - зазначив гендиректор Групи компаній “Континіум” Олег Галущак.

І - поділився планами:

- Компанія завжди динамічно розвивалася. Ми хочемо і надалі розвивати свої потужності. З часом плануємо розширити і місце, де ми сьогодні знаходимося. Дасть Бог буде добре все в Україні, і поруч із “ПортСіті” ми зведемо перший в Луцьку комплекс-аквапарк. Десять років тому, коли ми закладали камінь під “ПортСіті”, нам не вірили. Тут було звичайнісіньке поле, а нині сюди змістився центр міста. Тому в планах - розвивати Волинь і надавати людям хорошу якість послуг та товарів. Як гендиректор “Континіуму” буду робити все, аби подібні слова хтось міг сказати і через наступних 15-ть років. Може стоячи тут, а може, і біля майбутнього аквапарку, який ми збудуємо.

Чудовим фінальним акордом вітань стало вручення сертифікату на 40 тисяч гривень співзасновнику волонтерського руху “Меценати для солдата” Русланові Теліпському на реалізацію соціального проекту турботи про батьків “Небесного легіону”. Проект “З душею для батьків” діятиме за кошти “Континіуму” і передбачає низку заходів, спрямованих на підтримку тих, хто втратив на війні своїх синів.

Вручення сертифікату представнику волонтерського руху Меценати для солдата Русланові Телпіському
Вручення сертифікату представнику волонтерського руху Меценати для солдата Русланові Телпіському


WOG як соціально відповідальна компанія також не стоїть осторонь потреб сьогоденння та періодично проводить благодійні акції у рамках проекту “Дорога до серця”, що рятує тисячі хворих на серце малюків. 1-го червня стартувала нова хвиля акції, зібрані кошти з якої підуть на закупівлю медичного обладнання у дитячі відділення Старовижівської, Маневицької районних лікарень та в Київський центр дитячої кардіохірургії. На АЗК WOG вже другий рік діє програма з обслуговування картки учасника АТО «Українці разом», за сприяння якої кожен користувач картки отримує знижки як на пальне, так і на інші товари на АЗК. І це - лише частина соціальних активностей бізнесу.

***



Завершили урочистості до 25-ліття феєрверком подарунків від WOG та “КОМО”.

...Ловимо у натовпі збентежених і радісних лучан володарку чергового приза від “КОМО”. На превеликий подив - зовсім не лучанка. Марія Дурандіна - спортсменка з Миколаєва, яка приїхала в Луцьк на фінальні змагання універсіади з волейболу. Зізналася щиро: поки чекали поїзда на вокзалі, гайнули під “ПортСіті”, де святкували 25-річчя “Континіуму”. Додому дівчата повезуть набір сирів від “Комо”. Кажуть, Луцьк - приємно вразив.

І Луцьк, і “Континіум” вражати вміють. А спинятися на досягнутому не збираються.

Тож, далі буде!


Олена ЛІВІЦЬКА.
Фото Ірини КАБАНОВОЇ.

Фото на згадку...
Фото на згадку...
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Компанія "Континіум" завжди робила і продовжуватиме робити масштабне, варте уваги, значиме - для людей. "Порт Сіті", "Там-Там", мережа заправок, молоко, сир... Це не зліпити дитяче футбольне поле з пластмасовою "травичкою" біля школи, а потім з попами цинічно перерізати стрічку і робити галас на усе місто, ніби синиця море підпалила. Я вітаю тих, хто стояв біля витоку створення цього бізнесу і працює до сьогодні. Щастя, здоров*я, творчої наснаги. Так тримати!
Відповісти
Вітаю компанію "Континіум" з 25 річчям, бажаю процвітання, стабільності. Разом ми переможемо
Відповісти
Казка про шкіряні куртки - вічна), а старший йєрьома з торгуванням нафтою уаще не при чому))
Відповісти
А нахіба було так горланити?
Відповісти
Незважаючи на все МОЛОДЦІ
Відповісти
Такі компанії - гордість України.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні