--> «Рік тому перші квартири у «Супернові» розмели, як гарячі пиріжки», - Андрій Разумовський | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Рік тому перші квартири у «Супернові» розмели, як гарячі пиріжки», - Андрій Разумовський

3
-1
«Рік тому перші квартири у «Супернові» розмели, як гарячі пиріжки», - Андрій Разумовський
Про те, що це буде не просто черговий житловий комплекс у Луцьку – хай навіть добротний і якісний – стало зрозуміло з перших публікацій у газетах. Називали його частіше не звично «ЖК», а новим житловим КВАРТАЛОМ у місті. Коли знайомили з особливостями – розповідали не лише про звичні енергозберігаючі технології і ціну за квадратний метр. Казали про густоту населення, чистоту повітря, тишу… Навіть назва звертала на себе увагу: «Супернова». Нова зірка. Щось особливо яскраве. Вибухове.

«Супернову» почали зводити рівно рік тому. Сьогодні говоримо з її «батьком» - директором будівельної компанії «Інвестор» Андрієм Разумовським. Питання зрозумілі: як поживає «Супернова»? Адже позаду – нестабільний рік в економіці, холодна зима, політичні катаклізми у місті…


– Та нормально поживає! Будуємо. Все в межах строків, заявлених планів і графіків. До політики ми стосунку не маємо. З економічними показниками у нас теж все гаразд: ми працюємо надійно і клієнти нам довіряють. А негода – то ж в рамках допустимого, на заваді запланованій роботі це не стало.

В одному будинку ми завершили 10-й поверх, в другому – 7-й, в третьому – 6-й. До кінця року зведемо усі три і зробимо фасади. В кожному будинку, як тільки завершується будівництво – паралельно з оздобленням фасадів – розпочинаємо проведення комунікацій, штукатуримо стіни, ладнаємо стяжку на підлозі.

До речі, маю річний звіт нашої роботи. Деякі цифри: за рік на будівництві «Супернови» ми використали 610 тон металу, 2,5 мільйона цегли, 3,5 тисячі кубічних метрів бетону.

…Та що тут довго розповідати? Ви краще подивіться відеозвіти з «Супернови». Ми їх принципово робимо щомісяця: аби наочно демонструвати рух вперед. Що не місяць – картинка змінюється, будинки ростуть. «Картинка» стає все більше схожою на ту, проект якої ми презентували рік тому.


(Травневий звіт з Супернови)

– А нові будинки коли почнете?

– У цьому ж році почнемо другу чергу: 4-й, 5-й і 6-й будинки. До речі, 4-будинок почали будувати теж 3 червня, як і рік тому – перший.

«МИ ЗУМІЛИ ПОЯСНИТИ, ЩО КВАРТИРА – ЦЕ ТОВАР, ЯКИЙ БУВАЄ РІЗНИМ»

– Зрештою, про успіх будівельного проекту кажуть не так зроблені відеозвіти, а кількість проданих квартир. Як у вас з цим?

– На сьогодні ми підходимо до відмітки 70 %. Тобто майже 2/3 квартир у перших трьох будинках уже мають своїх власників. Наголошую: у будинках, де ще тривають будівельні роботи.

Це колосальний рівень довіри і особисто для мене – головний дороговказ, який доводить: оскільки нам ТАК довіряють, значить ми все робимо правильно. І точно не підведемо.

На будівельному майданчику Супернови. Травень, 2017
На будівельному майданчику Супернови. Травень, 2017


– І що – у такому масштабному проекті, вперше реалізованому у Луцьку, на етапі планування жодного прорахунку не було? То як все спланували – так і пішло, як «по маслу»?

– Так. І в цьому нема нічого дивного – це вам скаже будь-який професіонал-будівельник. У житловому будівництві величезні ресурси затрачаються саме на планування: аби передбачити усе до дрібниць.

Проект «Супернови» ми готували більше року. Ідея була досить незвичайною, планувався геть інший підхід. Ми ставили собі складний виклик: змінити стереотипи оцінки житла. Оцінювати не просто ціну квадратного метра, а передусім комплексний комфорт.

В основі питання: чи буде тут комфортно жити? Чи буде людина у безпеці? Чи буде вдома у неї тепло? Скільки вона платитиме за комунальні послуги? Що буде робити її дитина ,коли вийде у двір? Чи комфортно буде увечері повертатися додому? Чи точно буде, куди поставити автомобіль? Купа практичних і актуальних питань, на які ми мусили знайти ствердну відповідь. І тільки тоді приступили до втілення.

– Люди це оцінили?

– Однозначно – так. Це був наш, напевно, головний ризик: пояснити, що квартира – це товар, який буває різним, і що ціна квадратного метра – не визначальна його характеристика. Чим далі, тим частіше наші клієнти починають знайомство з квартирою не з питання про ціну. А з розмов про дозвільну документацію, якість комунікацій в будинку і будівельних матеріалів… Питають про висоту стелі. Цікавляться розрахунком комунальних послуг. Дуже цінують вигляд з вікна.

– В «Супернові», судячи з її місця розташування, він має бути розкішним…

– Квартири з вікнами, які виходять на річку і Старе місто, «розмели» в першу чергу! Як гарячі пиріжки. І вже сьогодні питають про такі ж квартири у 4-му і 5-му будинках.

Таким буде вид з вікон Супернови
Таким буде вид з вікон Супернови


– А не зіпсує з часом цей пейзаж якесь чергове будівництво?

– Ні – там заборонено будувати, адже поряд з річкою болотиста місцевість. Тому за вигляд з вікна можна бути спокійним.

– Ви уже почали у майбутніх будинках продавати квартири?

– Наразі ми закінчуємо документальну підготовку до цього. Але усім, хто має бажання купили квартиру у наступних чергах «Супернови», пропонуємо уже сьогодні телефонувати у відділ продажу і записуватися. Як тільки розпочнеться продаж – усім, хто записався, зателефонують першими. І буде нагода купити собі видову квартиру.

– Зізнаюся, перед нашою розмовою випадково почув у приймальні, що у «Супернові» будуть якісь особливі ліфти…

– Ліфти? Вони будуть, як і все у «Супернові»: якісні, надійні, і до того ж красиві, ексклюзивно оформлені. Просторі, з дзеркальною стіною до підлоги, з надійним спецпокриттям, з великим стильним логотипом «Супернови». Мої колеги напівжартома кажуть, що ми створимо новий тренд: моду робити селфі у ліфті :-)

«ДЕ З’ЯВЛЯЄТЬСЯ «ІНВЕСТОР» - ЖВАВІШАЄ ЖИТТЯ»

– Не стало проблемою те, що «Супернова» будується не у традиційно «живих», густонаселених спальних районах міста – близько до розважальних центрів, ринків, активних транспортних потоків?

– Клієнти інколи справді перепитували: «Район Львівської? Так там років 20 ніхто нічого не будує! Це ж «на відшибі!»

Тоді ми пояснювали, що якраз це – величезна перевага, для тих хто планує у новій квартирі повноцінно жити. Район Львівської – найбільш екологічно чистий, адже поряд немає великих промислових підприємств. Переважно приватна забудова зумовлює малу густоту населення – а відтак і меншу кількість транспорту, меншу загазованість, менший рівень шуму.

Окремий крутий «бонус»: ботанічний сад поряд з «Суперновою», шматок живої природи за два кроки від твого дому.

У ботанічному саду біля Супернови
У ботанічному саду біля Супернови


– «Супернову» будують поряд з приватним сектором. Немає непорозумінь з сусідами?

– Ні. Ми дружимо з сусідами. По-перше, наш квартал займає велику площу і буде гармонійно вписуватися в місцеву архітектуру. По-друге, принцип будівельної компанії «Інвестор» - не просто будувати, а створювати комфорт для всіх. Не лише для клієнтів, а й для сусідів. Ми відремонтуємо дороги, які ведуть до «Супернови», ми відкриємо нові магазини, салони краси, майстерні.

Зрештою, в усіх місцях, де ми почали будівництво, росте вартість сусідніх ділянок, там теж починають щось ремонтувати, будувати...

– І все ж – про ціну квартири. Вона у «Супернові» висока?

– Ні, середня. Порівняйте ціни на нові квартири у Луцьку – переконаєтеся. Інша справа – ціна квартири у «Супернові» з моменту, коли вона буде повністю завершена. Я переконаний, що тоді житло у ній стрімко здорожчає.

Якісна нерухомість росте в ціні. До того ж з’являться люди, які поселяться у «Супернові», оцінять її переваги. Це буде для нас найкращою рекламою.

– Коли з’явиться дитячий садочок у «Супернові»?

– Усе згідно з проектом: приміщення садочка почнуть будувати разом з 6-м будинком.

– Це буде приватний садочок чи комунальний?

– Я сподіваюся, місто прийме його і він стане комунальним закладом.



– А загалом увесь квартал «Супернови» коли плануєте завершити?

– Знову ж таки: усе згідно з графіком. «Квітка» «Супернови» запланована на кінець 2019 року.

ІНШІ КОСМОСИ

– Є у «Інвестора» інший «космічний» проект – житловий комплекс «Юпітер» у Липинах під Луцьком. Нещодавно проїжджав поряд – бачу, робота кипить…

– Добудовуємо перший будинок. У червні закінчимо фасад. Здамо до кінця літа. Усі помешкання, крім кількох квартир, там продані. Думаю, новий 2018 рік у «Юпітері» зустрічатимуть на повну!
Розпочали будівництво другого 4-поверхового будинку «Юпітера». У цьому ж році стартує і третій. До речі, вислухали побажання клієнтів і спланували у нових будинках нову квартиру – двокімнатну на 61 квадрат (до цього бути лише на 75 квадратів). А ще трошки змінили їх планування… Одним словом – стало ще крутіше. Заходьте – переконаєтеся!

На будівелному майданчику Юпітера. Травень, 2017
На будівелному майданчику Юпітера. Травень, 2017


– У ковельському «Парковому кварталі», знаю, уже маєте мешканців, які зробили ремонт і поселилися.

– Там взагалі вимальовується дуже класний новий мікрорайон Ковеля – неподалік від центру, з школою, садочком. Й до того ж з тихий і затишний, зі ставком, лісочком. «Парковий квартал» загалом матиме 10 під’їздів по 16 квартир – буде негамірно і комфортно.

Наразі там ще не уся необхідна інфраструктура є. То ми додамо: в нових будинках хочемо відкрити спортзал, магазин, аптеку, солярій, банк, салон краси.

Парковий квартал у Ковелі
Парковий квартал у Ковелі


– Нещодавно будівельна компанія «Інвестор» презентувала новий проект: комплекс таунхаусів «Сіріус» у Луцьку, а районі вулиці Дубнівської. Чому вирішили будувати саме таунхауси, а не багатоповерхові будинки?

– Це продиктовано і правилами забудови, і вимогами до комфорту наших майбутніх мешканців. «Сіріус» будується не у Луцьку, а на території села Струмівка, де заборонене багатоповерхове будівництво. Зрештою, таунхауси у приміських селах – це максимальний рівень комфорту, і до того ж природніше для цієї місцевості. Будинки, які ми будуємо, мають бути органічною частиною простору.



– Андрію Руслановичу, скажіть чесно: ви вважаєте те житло, яке будуєте, найкращим з усіх пропозицій на ринку?

– Розповідати про порівняння пропозицій на ринку мусить покупець, а не забудовник. Я ж скажу так: Ми наразі творимо максимально наближене до ідеалу житло – з точки зору планування, архітектури, матеріалів.

Але, звісно, є куди рости. Ми постійно вивчаємо досвід будівельників України і світу. І постійно вдосконалюємося.

Світом правлять технології. Тому стратегічно «Інвестор» планує вдосконалювати свої проекти саме в технологічному плані. Втілювати в життя принципи «розумного дому». Пропонувати клієнтам технологічні рішення, які поліпшують комфорт, роблять життя зручнішим. За цим майбутнє. А будівельна компанія «Інвестор» саме цим і займається: будує майбутнє!

Розмовляв Юрій РИЧУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крутий проект, не те що інші посередні шабашки. Щось надзвичайне! Купуємо там квартиру, бо там тихо, свіже повітря і природа
Відповісти
Красавчикі))))
Відповісти
Знаю, що по якості у Луцьку найкращі ЛДБК + максимальний рівень здачі проектів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні