Розповіли, скільки в Україні викинули сміття

2
-1
Розповіли, скільки в Україні викинули сміття
Торік Україна утворила 300 млн тонн відходів. Про це повідомив народний депутат Сергій Тригубенко в Facebook, передає УНН.

“Сьогодні Державна служба статистики опублікувала звітні дані про обсяги утвореного в 2016 році сміття. Цифра трохи менше ніж 300 млн тонн, з яких 620 тис. тонн — це небезпечні відходи.
Частка утилізованих небезпечних відходів — 50 відсотків. Решту вивезли в місця зберігання, і подальша їх доля невідома”, — повідомив політик.

С.Тригубенко нагадав, що такі відходи можуть створити значну небезпеку для природного середовища і здоров’я людини. Вони потребують спеціальних методів і засобів поводження з ними.

“Це ртутні лампи, тара з-під пестицидів, агрохімікатів, відпрацьовані акумулятори, нафтопродукти тощо. І невизначена доля таких відходів може означати те, що ніхто, ніде і ніколи не застрахований від зустрічі з таким небезпечним „сміттям“”, — пояснив він.

Він також зазначив, що в країні накопичено вже 12 млн тонн небезпечних відходів.

“Для їх вивезення знадобилися б більше мільйона фур. Це величезні цифри, і щороку вони ростуть через відсутність шляхів вирішення цієї проблеми”, — підкреслив С.Тригубенко.

На переконання політика, якщо не зайнятися вирішенням проблеми зараз, сміття поглине цілі регіони України.

“Як Голова підкомітету з питань державної політики у сфері поводження з відходами я з колегами двічі вносив законодавчу ініціативу щодо врегулювання цього питання.
Ми хочемо посилити контроль за підприємствами, які мають ліцензію на здійснення діяльності з небезпечними відходами. На наше переконання, в першу чергу, ринок потрібно очистити від фіктивних підприємств, які по колу передають одне одному небезпечні відходи і в кінцевому підсумку скидають їх на звалищах побутових відходів, лісосмугах, кар’єрах, де завгодно, замість утилізації.
На ринку повинні залишитися працювати тільки ті, хто має власні реальні ресурси і технології для переробки відходів. В іншому ж випадку отруйна лавина сміття рано чи пізно, але почне поглинати цілі регіони”, — резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Влада живе тим тільки аби вкрасти і набити грішми і розкішшю кишені і хати... після них їм хоч потоп
Відповісти
За кордоном подібне сміття переробні заводи за гроші купують
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні