Волинський посадовець поширював дитяче порно

1
-1
Волинський посадовець поширював дитяче порно
У Луцьку зловили співробітника Держспецзв'язку, який поширював порнографію.

Працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили 37-річного співробітника Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Волинській області, який маючи спеціальні навички, розповсюджував у мережі Інтернет файли з дитячою порнографією, - інформує прес-служба Нацполіції України.

За місцем його проживання у Луцьку поліцейські вилучили 1,5 Гб відео файлів із зображеннями порнографічного характеру.

Маючи навички роботи в мережі Інтернет та знаючи методи конспірації старший інженер Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Волинській області розповсюджував через мережу Інтернет порнографічні відеоролики із зображенням дітей у віці від 7 до 16 років.

Для цього зловмисник використовував свій особистий комп’ютер, а контент зберігав на зовнішньому вінчестері.

Цим він займався близько року. Коли про це стало відомо працівникам кіберполіції, за даним фактом було розпочато кримінальне провадження. У його межах оперативники протягом п’яти місяців документували протиправну діяльність зловмисника.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські вилучили комп’ютер, який він використовував для розповсюдження забороненого контенту, Wi-Fi роутер, кабельний модем та зовнішній вінчестер. На теперішній час вилучену техніку направлено до експертного центру для проведення необхідних експертиз.

У межах розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії. Зловмисник надає покази. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри.

Чоловіку загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То може йому зарплату підвищити
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні