--> За крупний хабар луцький поліцейський не сів за ґрати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За крупний хабар луцький поліцейський не сів за ґрати

7
6
За крупний хабар луцький поліцейський не сів за ґрати
Старший слідчий Луцького відділу поліції Олександр Карпук за отримані 1200 доларів хабара обійшовся мінімальним штрафом.

Хабарника затримали 22 березня при одержанні тисячі доларів (та 200 доларів попередньо отриманого хабара). Проти слідчого відкрили кримінальне провадження і вже 23 березня його посадили під домашній арешт та відсторонили від посади), - повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Під час затримання Олександра Карпука саме під час отримання 1000 доларів хабара — його справу оперативно перекваліфікували з статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) на передбачену частиною 2 статті 369-2 Кримінального Кодексу України (зловживання впливом).

Таким чином, будучи службовою особою і працівником правоохоронних органів, його адвокатам вдалося домовитися зі слідством та прокуратурою про пом’якшення міри відповідальності. Більше того, слідчий — це особа, яка займає особливо відповідальне становище, відповідно і відповідальність за скоєння особливо тяжких злочинів також висока.

«Перекваліфікація була незаконною. В результаті суд дав Олександру Карпуку всього лише 1500 неоподаткованихї мінімумів штрафу, а це — всього 25 500 гривень. Цікаво виходить — взяв більше 30 тисяч, а сплатить штраф набагато менший. Непогана математика у прокуратури та суду — чистий прибуток і вигода очевидні», – відзначають джерела в правоохоронних органах.

Разом з тим, за інсайдерською інформацією, Олександр Карпук одразу ж пішов на співпрацю зі слідством і дав покази, буцімто справа, яку «його руками намагався зам’яти чоловік», його не стосувалася. Мова йде про кримінальне провадження, відкрите слідчими Ківерцівського відділу поліції, тож чоловік, який приніс Олександру Карпуку гроші нібито намагався прикрити цю справу. Однак, цей чоловік так і не визнаний постраждалим і не має змоги оскаржити рішення в суді.

Виявляється, Олександр Карпук обіцяв повпливати на слідство і «все вирішити» за певну суму грошей. Чоловік знайшов необхідні кошти, але завчасно звернувся до правоохоронців, які й затримали слідчого-хабарника під час отримання неправомірної вигоди. Спочатку він передав слідчому 200 доларів, а вже 22 березня – ще 1000. Однак, попри вимагання і фактичну передачу 1200 доларів, Олександру Карпуку вдалося уникнути ув’язнення за хабарництво.

Більше того — після перекваліфікації справи на «зловживання впливом», чоловік, який приніс гроші, навіть не фігурує у справі. Журналістам стало відомо, що його не визнали потерпілим і навіть не покликали до суду на слухання у якості свідка.

Фактично суд відбувся без участі чоловіка, у якого Олександр Карпук вимагав та від якого отримав хабар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як видно із заголовку статті - за "крупний" хабар не саджають )))
Відповісти
Академічний словник в помощь
Відповісти
підказати адресу редакції?
Відповісти
Товариш прокурор а можна вас раком за 985 грн.?
Відповісти
Ось вам приклад що прокурори це суки яких можна купити і вони вам зроблять навіть м..єт за гроші.
Відповісти
Як все запущено.В простих людей просто-вкрав,випив ,в тюрму. А тут після всіх слідчих дій і судів ще й медаль дадуть.
Відповісти
а турковець юра як його справа
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні