На ковельському ветсанзаводі досі не вивезли трупи тварин

2
0
На ковельському ветсанзаводі досі не вивезли трупи тварин
На скандальному ветсанзаводі досі тонни трупів тварин.

Про це повідомляє Район.Ковель.

«Станом на сьогодні відходи частково переміщені на інші філії ДП «Укрветсанзавод», частково захоронені на місцях, визначених обласною комісією. Частково перероблено на самій філії. Залишилося близько 2-х тисяч тонн відходів», – говорить заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трупи тварин з ветсанзаводу залишаться у Ковелі

Чиновник додає: «Інший напрямок, це відпрацювання компостування технології. Але піднімалися громади, які забороняли фермеру брати таку сировину з ковельського ветсанзаводу, вважаючи, що ця сировина є заражена».

Як зазначає заступник голови ОДА, розглядається ще кілька варіантів. Один з них - розмістити відходи у залізобетонних ємкостях колишнього крохмального заводу. Зараз йде їх обстеження і готується висновок спеціалістів. Є думка утилізувати на самому заводі із застосуванням піролізного котла. А ще один варіант – захоронення відходів на території Поворського авіаційного військового полігону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За парканом заводу смерті, або У Ковелі досі ховають туші свиней. РЕПОРТАЖ

«Якщо військові підтримають, то потрібно буде говорити з мешканцями сіл, які поруч із полігоном, щоб вони погодили такі заходи. Завдання стоїть, щоб до 10 червня, повністю ліквідувати чи компостувати 2 тисячі тонн відходів і зайнятися зачисткою території, ґрунту, заходами щодо оздоровлення води», – заявив Сергій Кошарук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
2 тис. тонн, це ж 2 000 000 кг., а було ще більше, це ж скільки часу вивозились ці відходи і ніхто не помічав....
Відповісти
де Гузь?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні