Побита у Польщі школярка не є українкою, - ЗМІ

0
8
Побита у Польщі школярка не є українкою, - ЗМІ
Поширюване в мережі відео про побиття української дівчинки в Польщі назвали фальшивкою.

Багато українських ЗМІ опублікували новину про побиття української школярки ровесниками біля однієї зі шкіл польського міста Гданська, - пише Кореспондент.НЕТ.

Професор Гданського університету, українська активістка і волонтер руху на підтримку Євромайдану Марта Коваль спростувала інформацію на своїй сторінці у Facebook.

"Випадок сумний і страшний, але жертва побиття не є українкою! Це польська школярка, яка до того ж уже сама мала проблеми із законом. Ні на відео, ні у ФБ-матеріалі (сторінка Маріки Пітльовської Marika Pytlewska, яку, до слова, чомусь назвали Путльовською: напевно, не знають, як прочитати літеру "у" латиницею), на які посилаються vedomosti, немає ані жодного позначення, ані жодної згадки про національність побитої дівчинки", - пише Коваль.

Також професор стверджує, що українські ЗМІ цю інформацію передрукували з російськомовного порталу vedomosti.

Нагадаємо, новини про побиття українців у Польщі з'являються полохливо часто. Так, у січні повідомлялося, що в польському місті Ряшів побили групу студентів з України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні